Subota, 11/11 - Fudbal, Norveška, Elitserija
11/11Havesund vs Bran1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
09/11/2023 17:14
Tri kola pre kraja prvenstva Norveške Bran je na odličnom drugom mestu. U ovom kolu gostuje kod Havesunda, ekipe koja još nije obezbedila opstanak.
Havesund

Samo tri kola pre kraja Havesund još nije ispunio cilj, a to je opstanak, ali je jako blizu njega. Od prvog tima ispod crte imaju pet bodova manje i najverovatnije im neće trebati nijedan bod do kraja jer sumnjamo da Stabek ili Valerenga mogu imalti maksimalan učinak u preostale tri runde ili da uzmu makar 6,7 bodova. Posle meča sa Branom ostaju im još dueli protiv Tromzea na strani i Stabeka na domaćem terenu. Moglo bi da se dogodi da taj meč poslednjeg kola odlučuje o njihovoj sudbini i sigurno je da oni žele da izbegnu takav scenario. Niz od tri uzastopne pobede prekinuli su u prošlom kolu kada su minimalnim rezultatom izgubili na gotovanju u Lilestremu. Zanimljivo je da su na poslednja dva meča pred svojim navijačima pobedili, ali su pre toga imali 4 uzastopna poraza.

Bran

Prošle sezone ekipe iz Bergena je igrala u drugoj ligi kroz koju se prošetala i vratila se u elitu posle samo jedne sezone. Već od starta su pokazali da im na pamet ne pada da se više ikada bore za opstanak, ali je malo ko mogao da pretpostiva da će tri kola pre kraja biti na drugom mestu. O tituli ne mogu da razmišljaju Bode/Glimt ima 9 bodova više i u ovom kolu će, najverovatnije, i matematički proslaviti šampionski pehar. Međutim i osvajanje vicešampionske titule za Bran bi bio ogroman uspeh, a konkurenti za drugo mesto su ima Tromze koji ima bod manje od njih, te Viking koji je sakupio tri manje. U Evropu će, pored prvaka, još drugi i treći na tabeli, pa je za Bran, koji posle Havesunda igra još sa Bodeom i Stromsgodsetom. Nije to lak raspored, pa bi ih eventualni neuspeh u Havesundu mogao skupo da košta.

Predlog

Domaćin ima svoje motive, ali nam se čini da gosti imaju veće. U prvom delu sezone Bran je u Bergenu lako slavio sa 3:0 protiv Havesunda a protiv istog tima je bio bolji i u Kupu Norveške. Verujemo da će pobediti i treći put u ovoj 2023. godini i predlažemo dvojku sa koeficijentom 1.73 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.