Nedelja, 12/11 - Fudbal, Srbija, Superliga
12/11TSC Bačka Topola vs VojvodinaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
10/11/2023 14:22
Posle katastrofe u Frajburgu Topolčani moraju da se posvete domaćem prvenstvu. Utakmica sa Vojvodinom igra se u nedelju u 19.30.
TSC

Ipak je Evropa još dimenzija više za ekipu TSC-a, ali je svakako dobro iskustvo. TSC je uspeo da osvoji jedan bod, upisao se na taj način, ali je imao i loših dana, a najgori je bio meč sa Frajburgom odigran u četvrtak u Nemačkoj. Nekako su se Topolčani i držali u prvih 45 minuta kada im se mreža zatresla samo jednom, ali je u nastavku, a posebno u finišu, nastupio potpo i Frajburg je pobedio sa 5:0. Više nemaju šansi za prva dva mesta, a jedino bi ih pobeda u Pireju protiv Olimpijakosa dovela do treće pozicije i šanse da igraju u šesnaestini finala Lige konferencija. U ovom momentu to nam ne izgleda previše relano, pa je za TSC bitnije da ne izgube korak u Super ligi. Relativno su sigurni na trećem emstu, pred ovo kolo imaju 7 bodova više od Vojvodije koja je četvrta, ali je lider Partizan već umakao na dvocifrenu razliku, dok je Zvezda bila pet koraka ispred.

Vojvodina

Novosađani su sa Evropom završili još letos, njih je već na prvom stepeniku kvalifikacija za Ligu konferencija zaustavio kiparski predstavnik, i od tada igraju samo na domaćim terenima. Na tabeli su trenutno 4. sa 19 bodova, ali je čakpet ekipa iza njih u samo tri boda razlike. Boriće se Vojvodina za novi plasman u Evropu, o tituli odavno niko ni ne razmilja na Karađorđu, a ukoliko bi bili uspešni u Topoli mogli bi da zaprete TSC-u pred pauzu i dođu na samo 4 boda zaostatka za ekipom iz Bačke. Voša ima samo jedan poraz u poslednjih šest kola u Superligi, taj neuspeh se dogodio u Novom Pazaru, a u međuvremenu su prošli dalje i u Kupu Srbije. Prethodnih godina su više uspeha imali baš u kupu, pa je možda to takmičenje šansa da napadnu neki trofej i ove sezone.

Predlog

Utakmice TSC i Vojvodine uvek su zanimljive i neizvesne. Dok nisu završili svoj stadioni Topolčani su kao domaćini igrali na Karađorđu, ali su i tada bili uspešniji od Vojvodine. Pruja im kad gostuju u Novom Sadu, na četiri meča do sada odigrana tri puta su pobedili Vojvodinu a samo je na prvom bilo nerešeno. U Topoli je Vojvodina bez poraza prethodna tri puta jednom je pobedila i dva puta igra 1:1. I sada je naš predlog igra gol-gol, a taj rezultat 1:1 nekako nam zvuči najrealnije. Za GG kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.