Utorak, 14/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/11AS Monaco vs Anadolu EfesUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 162.50
8 / 10 Ulog
13/11/2023 11:53
Posle 7 odigranih kola Monako je u vrhu sa skorom 5-2, dok su gosti u donjem delu tabele sa 3 pobede i četiri poraza. Meč u Kneževini igra se u utorak u 19 časova.
Monako

Ove sedmice igraju se dva kola u Evroligi i to su oni trenuci kada je klubovima jako teško da usklade obaveze na domaćim parketimi u Evroligi. Monako u francuskoj ligi doživeo samo jedan poraz, pa mu je nekako takmičenje u Evropi prioritet. Kneževi su do sada prosečno u Evroligi ubacivali skoro 79 poena, najefikasniji je, naravno, Majk Džejms sa 18,6 poena po meču uz odličan procenat šuta. Odavno, skoro nikad, nismo gledali Džejmsa koji je toliko posvećen timu a ne samo svom učinku. O tome najbolje govori podatak od 5,4 asistencije po meču. Dvocifreni u timu su samo još Alfa Dijalo sa 12 i Eli Okobo sa nešto više od 10 poena po meču. Ovo je peti meč Monaka na domaćem parketu u Evroligi, do sada su tri puta pobedili i izgubili su od Virtusa.

Anadolu Efes

Dosta problema ima dvostruki uzastopni evropski prvak na startu nove sezone. Sve se nekako nadovezalo na prethodnu kada nisu uspeli da izbore plasman u plej-of iako su bili branioci titule. Sve je to dovelo do tektonskih promena, a najveća se odnosila na odlazak trenera Ergina Atamana i najboljeg pojedinca Vasilija Micića, bez svake sumnje dvojca koji je tvorac najvećih uspeha kluba u istoriji. Letos je iz Turk Telekoma stigao trener Erdem Čan, koji je sa sobom doveo i MVP-a turske lige Tajrika Džonsa. Ipak, najviše se očekivalo od Darijusa Tompsona, momka koji je igrao odlično u Baskoniji i od koga se očekivalo da adekvatno zameni Micića. Efes ubacuje prosečno 77,7 poena, što je manje nego što smo od njih navikli, a čak četvorica košarkaša ima dvocifren učinak u proseku i svi igraju na spoljsnim pozicijama. To su Šejn Larkin, Rodrig Bobua, Darijus Tompson i Vil Klajburb. U prošlom kolu Pivari su pobedili Žalgiris na svom terenu ali tek posle dodatnih 5 minuta. Na strani su igrali tri meča i sva tri su izgubili. Porazili su ih Barselona, Olimpijakos i Virtus.

Predlog

Monako je uvek favorit pred svojim navijačima i pored činjenice da nemaju baš neku snažnu podršku sa tribina. Efes je sve mečeve izgubio na strani i po zakonu velikih brojeva, negde moraju da pobede. Ne znamo da li će se to dogoditi u Monte Karlu ili možda u Milanu kroz dva dana, ali bi bilo jako loše da se Pivari sa ova dva gostovanja vrate sa nova dva poraza. Oba tima imaju izuzetan napadački potencijal pa se odlučujemo za igru ukupno poena više. Za UP+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.90 a granica je na 162,5 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.