Sreda, 15/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
15/11Panathinaikos vs Žalgiris KaunasUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 82.50
7 / 10 Ulog
14/11/2023 18:03
U duelu dve ekipe u zelenim dresovima favorit je domaćin, koji istovremeno i ima imperativ pobede. Meč u OAKA areni igra se u sredu od 20.15.
Panatinaikos

Sa tri pobede i 4 poraza posle 7 odigranih kola u Evroligi malo ko u Panatinaikosu može da bude zadovoljan, a najmanje vlasnik Dimitrios Janakopoulos koji je uložio ogroman novac između dve sezone. Pao je bolji nego prošle, ali se svakako očekivalo mnogo više od jedne jako skupe ekipe. Dosta su ih mučile i povrede, ni protiv Litvanaca neće biti kompletni jer se još nisu oporavili Ernangomez i Papapetru, ali za Ergina Atamana više nema popusta, Žalgiris mora pasti. Pao ubacuje 81,7 poena po meču u Evroligi, najefikasniji je Konstantinos Mitoglu sa 16 poena u proseku ali je on odigraosvega 4 utakmice do sada. Matijas Lesor je na 14 poena i skoro 7 skokova prosečno i već je glavni oslonoca tima uz Kostasa Slukasa koji daje 11,8 poena, ali je i on dve utakmice propustio. Ističe se i Grigonis sa više od 11 poena po meču. U prošlom kolu Panatinaikos je gostovao u Berlinu i pobedio Albu sa ubedljivih 99:85, a junak trijumfa bio je Mitoglu sa dabl-dabl učinkom od 24 poena i 10 skokova.

Žalgiris

Malo je falilo da Litvanci iznenade Efes u Istanbulu i pali su tek posle produžetaka. Taj poraz, sam po sebi, nije toliko tragičan ali svakako jesu dva prethodna na domaćem terenu. Njih je u Kaunasu prvo pobedila Valensija a onda i Asvel kome je to bio prvi, i još uvek jedini trijumf. Sa tri uzastpna neuspeha \'\'zelena šuma\'\' je pala u donji deo tabele sa učinkom 3-4, i sada su pokvarili odličan skor na strani gde su već dva puta slavili, protiv Virtusa i Baskonije. Polako dolazi do izražaja nešto slabiji roster kod trenera Maksvitisa i pokazalo se da je odlazak Brazdejkisa veliki hendikep i pored činjenice da novajlija Brejdi Manek igra sasvim solidno. Kinan Evans je ubedljivo najefikasniji košarkaš Žalgirisa, prosečno ubacuje 16 poena po meču u a za njim je Letonac Rolands Šmits sa 13,3 poena u Evroligi. Blizu dvocifrenog učinka je još plejmejker Dimša sa 9,7 poena.

Predlog

Žalgiris je dosta efikasan tim ali je i Panatinaikos u Berlinu pokazao da mođe da ubaci i \'\'stotku\'\'. Vreme je da Pao i pred svojim navijačima odigra jednu dobru utakmicu i da budu vrlo efikasni. Granica na poene za domaći tim je na 82,5 a za (+) koševe na domaćina koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.91.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.