Sreda, 15/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
15/11ALBA Berlin vs Asvel Lyon-Villeurbanne1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
14/11/2023 18:33
U Berlinu se sastaju dve, po učinku, najslabije ekipe u Evroligi. Meč u nemačkoj prestonici igra se u sredu od 20 časova.
Alba

Albatrosi su ostavrili samo jednu pobedu u sedam utakmica i već je svima jasno da će se i ove sezone boriti da izbegnu poslednju poziciju, dok o plej-ofu ne mogu ni da maštaju. Tim je dosta slabiji nego prošle sezone, posebno se oseća odlazak Luka Sikme, igrača koji je bio zaštitni znak berlinskog tima dugi niz godina. Alba je do sada pobedila samo Olimpiju iz Milana na svom parketu a sve druge utakmice su izgubili. Što se pojedinačnog učinka tiče bolji od ostalih su bili Johanes Timan koji ubacuje 13 poena u proseku, zatim novajlija Sterling Braun sa još boljim prosekom od više od 14 poena po meču, a solidan je i Luis Olinde sa 10,1 dok je vrlo blizu dvocifrenog učinka i još jedan novi igrač Met Tomas. Imao je trener Izrael Gonzales mnogo problema sa povređenim igračima, Jani Vecel je odigrao samo jedan meč, Kalifa KUmanđe tri, a povredu je imao i Matišek. U prošlom kolu Alba je u Berlinu poražena od Panatinaikosa u meču u kom su primili čak 99 poena.

Asvel

Posle serije ubedljivih poraza na startu nove sezone i vlasniku tima iz Vilerbana Toniju Parkeru postalo je kristalno jasno da mora promeniti trenera, koji je, uzgred, i njegov rođeni brat. Ne može se reći da T.J Parker nije pokušavao, ali sa ekipom koju ima Asvel moralo se pobediti na nekom meču. Angažovan je selektor italijanske reprezentacije Đanmarko Poceko, jer ako je nešto trebalo ovom timu, to je energija. Mušičavi Italijan je \'\'ušao u igru\'\', često je šesti igrač na terenu i pomak je vidljiv. Ne samo da je Asvel došao do prve pobede i to na teškom gostovanju u Kaunasu, već je i na dve utakmice koje je izgubio sa Pocekom na kluši, bio u igri do samo kraja. Poraženi su od Virtusa na svom parketu i Monaka u Kneževini, ali su bili više nego ravnopravni u tim duelima. Asvel ima sasvim dobar roster i čak petoricu igrača sa dvocifrenim prosekom u prvih sedam kola. To su bivši francuski reprezentativci Nando De Kolo i Žofri Lovernj, kao i trojica novajlija Timoti Luvavu, Majk Skot i Frenk Džekson.

Predlog

Poraženi iz ovog duela teško će se uključiti i u borbu za plej-in, koji je od ove sezone aktuelan. Međutim, pobednik dolazi do drugog trijumfa u sezoni i imaće, pre svega, dodatno samopouzdanje u nastavku takmičenja, a nove mečeve ovi timovi igraju već kroz dva dana. Po nama je Asvel mnogo bolji tim i sa Pocekom na klupi trebalo bi da trijumfuje u berlinu i pored toga što kladionice daju veće šanse domaćinu. za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.