Petak, 17/11 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
17/11VVV Venlo vs Viljem IIDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
16/11/2023 13:08
Lider holandske druge lige ide na teško gostovanje na granicu ove zemlje sa Nemačkom. Meč u Venlu se igra u petak u 21 čas.
Venlo

Domaći tim je u dobroj formi i pokušava da nadoknadi minus u odnosu na vodeće ekipe koje je napravio u prvom delu sezone. Venlo ima ambicije da ponovo zaigra u Erediviziji gde nisu bili u prethodne dve godine iako su imali šansu da proletos to učine preko baraža. U njemu su uspeli da izbace ekipu Viljema, ali su u polufinalu plej-of ispali od ekipe Almerea koja je kasnije završila u Erediviziji.  Venlo je trenutno na 7. mestu, poziciji na kojoj je završio i prošlogodišnje prvenstvo, ali razlika za timovima ispred njih uopšte nije velika. Vodeći Viljem ima 6 bodova više i eventualnom pobedom Venlo bi stigao na samo tri boda zaostatka. U prethondim pet kola ovaj tim nije doživeo poraz, ima dve pobede i tri remija a u tom intervalu jedini neuspeh bio je poraz u kupu od prvoligaša Herenvena. U prošloj rundi VVV je slavio kao gost kod Ajndhovena sa 2:0.

Viljem II

Ekipa iz Tilburga predvodi drugoligaški karavan, ali su razlike u bodovima minimalne, pa drugoplasirana Roda ima samo jedan poen manje, a blizu su Emen, Den Hag i De Grafšap sa po tri boda manje od Viljema. Prošle sezone je ekipa iz Tilburga prvenstvo završila na 4. mestu, pokušala je da se kroz plej-of dokopa Eredivizije, ali u toj nameri nisu uspeli. Ispali su baš od Venla i to još u četvrtfinalu plej-ofa, mada su bili bolje plasirani od tima sa nemačke granice. Sada će pokušati da do plasmana u elitu stignu na direktan način, a to znači da zauzmu prvo ili drugo mesto na kraju prvenstva. Igraju sasvim solidno mada su pre dva kola neprijatno iznenadili porazom od mladog tima Ajaksa, inače ekipe koja je na svom dnu. U prošlom kolu tim iz Tilburga pobedio je na svom terenu madi tim Utrehta sa 2:1.

Predlog

U ovom meču se sastaju dva tima koja se dobro znaju, a bore se za vrh tabele u Erstediviziji. Viljem je lider na tabeli ali bi lako mogao da ostane bez tog oreola u slučaju poraza u venlu s obzirom da je Roda na samo bod zaostatka. Biće ovo meč sa golovima na obe strane, pa je naš predlog igra GG sa koeficijentom 1.55 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.