Petak, 17/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/11Žalgiris Kaunas vs Bayern München1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
16/11/2023 13:30
Bavarci su prekinuli post pre dva dana ali su ga Litvanci nastavili. Meč u Kaunasu igra se u petak u 19 časova.
Žalgiris

\'\'Zelena šuma\'\' je vezala četiri uzastopna poraza u Evroligi i na taj način su upropastili odličan start sa 3 pobede i jednim porazom. Zabrinjavaju izdanja litvanskog kluba na domaćem terenu koji je do skoro bio njihov bastion. U Kaunasu su izgubili od Valensije i Asvela , ekipa koje bi, realno, morali da dobiju. Dok su na svom terenu lako gubili mečeve, na strani su skupo prodavali kožu. U Istanbulu su protiv Efesa igrali produžetak i tek tada izgubili, dok su pre dva dana u Atini izgubili od Panatinaikosa sa dva koša razlike i to poenima sa linije slobodnih bacanja na kraju kod rezultata 71:71. Rolands Šmits je još jednom bio najzapaženiji pojedinac Žalgirisa, Letonac je ubacio 15 poena dok je dvocifren bio još Butkevičijus sa 10 koševa i 8 skokova.

Bajern

I Bavarci su imali četiri vezana poraza u Evroligi pred dolaska Partizana u Audi Arenu. Meč je igran pred mnogo većim brojem gostujućih navijača pa su se košarkaši Bajerna osećali, maltene, kao u Beogradu. Ipak, to nije toliko uticalo na njih i uspeli su da pobede posle ne toliko blistave igre i u jako oslabljenom sastavu. Na parketu nije bilo od ranije povređenom Lučića, ali ni dvojca nemačkih reprezentativaca Bonge i Obsta. Izgledalo je da takav hendikep ne mogu nadoknaditi ali su proigrali Karsten Edvards i Silvain Fransisko na spoljnim pozicijama, a pod koševima su im podršku pružali Serž Ibaka, Devin Buker i Fredi Gilespi. Sada Bajern ima 3 pobede i 5 poraza, pred Lasom je još uvek vrlo težak zadatak da dođe do mesta koje vodi makar u plej-in, što je krajnji cilj nemačkog tima. Čak i da ne uspeju u ovoj sezoni, projekat sa čuvenim španskim trenerom je na duže staze i tek treba da pokaže puni potencijal.

Predlog

Pred ovaj meč pritisak je mnogo veći na domaćem timu koji jednostavno mora da prekine niz poraza. Bajern je idealan protivnik za tako nešto mada ume da odigra dobro na strani i već je slavio kod Baskonije. Ipak, smatramo da će Đalgiris dobiti ovaj meč kako ume i zna, pa je naš predlog jedinica sa koeficijentom 1.48 u kladionici MaxBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.