Subota, 18/11 - Fudbal, Engleska, Liga 1
18/11Blekpul vs Shrewsbury Town1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
16/11/2023 18:22
Samo dve utakmice u Ligi 1 igraće se ove subote, a razlog je činjenica da i među trećeligašima u Engleskoj ima reprezentativaca nekih zemalja. Meč u Blekpulu igra se od 16 časova.
Blekpul

Narandžasti su igrali u Premijer ligi samo jednom, bilo je to u sezoni 2010/11 ali su posle samo jednog prvenstva ponovo ispali u Čempionšip. Tu se nisu zadržali i evo ih sada u Ligi 1, trećem rangu po jačini. Pokušaće ove sezone da se vrate u drugu ligu ali to neće uopšte biti jednostavno, pogotovo nakon nešto lošijeg starta. Trenutno je Blekpul na 8. mestu i od vodećeg Portsmuta ima 12 bodova manje. Samo za bod je manja razlika u odnosu na drugoplasirani Oksford i trećeplasirani Bolton, pa je nekako logičnije a Blekpul pojuri plasman u plej-of, a da onda pokuša da bude treći tim koji ide u Čempionšip. Počeli su i takmičenje u FA kupu u kome su uspeli da prođu dalje pobedom nad Bromlijem u gostima, a što se tiče prvenstva u prethodnom kolu izgubili su na gostovanju kod Boltona minimalnim rezultatom, što je bio treći uzastopni meč u ligi na kome nisu pobedili.

Šruzberi

Gosti nisu klub sa nekom bogatom tradicijom. Smešteni su u Velsu ali su odlučili da nastaupaju u engleskim liga,ma. Sada su u Ligi 1 što je njihov najbolji rezultat. Najviše trofeja osvajali su u Kupu Velsa, ali imaju pehare i iz EFL kupa. U aktuelnoj sezoni ne iraju najbolje, borba za opstanak je njihova sudbina, a posle 17 odigranih utakmica nalaze se na 16. poziciji sa 20 osvojenih bodova. Od prvog tima ispod crte udaljeni su samo četiri boda, a pritom Flitvud ima i meč manje odigran. Šruzberi igra dobro od početka novembra, pobedili su u FA kupu Kolčester a u EFL Trofeju Volsol, a ba meča završena su rezultatom 3:2 u korist Šruzberi Tauna. To baš i nije čest slučaj da na utkmicama ovog tima pada toliko golova. U prvenstvu su odigrali dva meča u ovom mesecu, oba na svom terenu, izgubili su od Boltona i pobedili Reding.

Predlog

Blekpul je u prošloj sezoni igrao u Čempionšipu i zauzeo pretposlednje mesto. Nadali su se navijači ovog kluba da mogu ekspresno do povrtka u društvo drugoligaša, ali se pokazalo da ni Liga 1 nije \'\'mačiji kašalj\'\'. Ipak, u meču sa Šruzberijem su apsolutni favoriti i sve osim pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Za jedinicu se u kaldionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.