Subota, 18/11 - Fudbal, Engleska, Liga 2
18/11Accrington Stanley vs Wrexham1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
16/11/2023 18:53
Mada su proletos ušli u LIgu 2 fudbaleri Reksama ozbiljni su kandidati za prolaz u viši rang. Meč u Akringtonu igra se u subotu od 16 časova.
Akrington

Mada je obnovljen tek pre nešto više od pola veka, tim Akringtona je imao svojih dobrih perioda i nastupao je i u Ligi 1, pošto je osvojio prvo mesto u LIgi 2 u sezoni 2017/18. Sada je ponovo u četvrtom rangu i u aktuelnoj sezoni trenutno je na 8. mestu, tik ispod crte koja deli timove u zoni plej-ofa. Njihov krajnji cilj je povratak u Ligu 1, mada su već dosta zaostali za vodećim timovima. Povoljna okolnost je to što se čak tri prvoplasirane ekipe direktno sele u viši rang a još jedna će imati prilike da to učini preko doigravanja. Vodeći Stokport je već na 12 bodova razlike ali zato trećeplasirani Mensfild ima samo šest. Prvenstvo je dugo, daleko je i kraj prve polovine i ništa ne treba unapred tvrditi. Akrington je imao u oktobru sjajnu seriju od četiri uzastopne pobede ali je sada vezao dva poraza u novembru, prvo od Kolčestera a onda i Kravlija. U sredu su izgubili i u FA kupu, u ponovljenom meču izbacio ih je Donkaster posle produžetaka.

Reksam

Ne šale se Velšani i ozbiljno napadaju Ligu 1. Reksam je proletos iz Nacionalne lige, u kojoj je vodio veliku borbu sa Nots kauntijem, izborio promociju u Ligu 2, a koliko su te dve ekipe bile dobre pokazuje i ovogodišnje prvenstvo jer je Reksam 2. a Nots Kaunti na 5. mestu u višem rangu. Reksam gleda u leđa samo Stokportu koji je sakupio 38 bodova, pet više od njih.Trenutno su Velšani u fantastičnoj formi, nisu izgubili na poslednjih 11 utakmica, računajući sva takmičenja, a u seriji su od pet uzastopnih pobeda. U ligi su u poslednjih šest kola upisali pet pobeda i jedan remi, a istovremeno su bili uspešni i u FA kupum u kom su pobedili Mensfild, i u EFL Trofeju gde su u sredu savladali Port Vejl.

Predlog

Odavno se nisu sastajali Akrington i Reksam. Poslednji međusobni duel odigran je takođe u okviru Lige 2 ali, sada već, daleke 2008. godine. Punih 15 godina nisu im se ukršatali putevi, pa će i ta činjenica biti draž ovog njihovog sudara u vikendu u kome nema prvoligaškog i drugoligaškog fudbala i dosta pažnje izazvaće ovaj meč. Naš predlog je pobeda gostiju koji su u odličnom momentumu, a za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.