Četvrtak, 23/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/11Asvel Lyon-Villeurbanne vs Bayern München1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
21/11/2023 20:11
Dve ekipe sa dna Evrolige otvaraju novo, deseto po redu, kolo. Meč u Vilerbanu igra se u četvrtak u 20 časova.
Asvel

Čini nam se da je Toni Parker reagovao u poslednjem momentu i uručio otkaz svom rođenom bratu, umesto koga je na klupu Asvela doveo Đanmarka Poceka. Ipak, čak ni harizmatični Italijan nije čudotvorac i teško je očekivati da mogu postati tim koji pobeđuje sve ekipe u Evroligi. Tim iz predgrađa Liona uspeo je da ostvari dve pobede pod vođstvom Poceka, prvo su slavili u Kaunasu protiv Žalgirisa, da bi onda pobedili i Albu u Berlinu. Još uvek čekaju svoj prvi trijumf pred svojim navijačima i svi u Asvelu su ubeđeni da će se to dogoditi protiv Bajerna, kada već nije u prošlom kolu protiv Baskonije. Mogli su da pobede Baskijce, vodili su veći deo meča ali je na kraju slavila ekipa Duška Ivanovića. U tom meču zablistao je letođnje pojačanje Majk Skot koji je ubacio 22 poea,što mu je najbolji učinak od kada je u Asvelu. Dvocifreni su bili i Lovernj, paris Li i Timoti Luvavu, dok je Nando De Kolo propustio ovaj duel.

Bajern

Bavarci su jedan loš niz rezultata prekinuli pobedom nad partizanom u Audi domu ali su već dva dana kasnije upisali novi poraz, ovog puta na gostovanju u Litvaniji. Mogli su da pobede Žalgiris, izgubili su samo sa poenom razlike, a egzekutor je bio Kinan Evans na 6 sekundi pre kraja. Prethodno je Serž Ibaka trojkom doneo vođstvo bajernu na 30 sekundi do kraja. Imao je Bajern priliku da pobedi, u poslednjoj sekundi pokušao je Bolmaro ali nije bio precizan. Ostali su Bavarci na 3 pobede ali sada imaju i 6 poraza. Pablo Laso je doveden da uvede tim u plej-of, ali pre svega da ga stabilizuje jer Bajern ima A licencu i ima vremena za njih. Još uvek su Bavarci nekopletni, Vladimir Lučić je odavno van parketa, a još se nije oporavio ni kapiten Obst. U timu bi trebalo da bude oporavljeni Bonga.

Predlog

U prethodne dve sezone Bajern je sva četiri puta pobedio Asvel. U dve utakmice u prošloj sezoni obe pobede su bili vrlo tesne a ona u Vilerbanu je ostvarena sa samo poenom razlike. Biće neizvesno i ovog puta a pritisak je na domaćem timu koji želi da uhvati priključak sa ostalim timovima koji će se boriti makar za plej-in. Naš predlog je jedinica uz kvotu 1.75 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.