Četvrtak, 23/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/11Real Madrid vs ALBA BerlinUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 93.50
7 / 10 Ulog
21/11/2023 20:26
Najmanje neizvesna utakmica ovog kola trebalo bi da se odigra u Madridu. Neporaženi Real dočekuje Albu, tim koji ima samo jednu pobedu. Utakmica je zakazana za četvrtak u 20.45.
Real Madrid

Do nedelje je Real bio jedini tim u Evropi bez poraza. Pobedili su na svim utakmicama, kako u Evroligi tako i u domaćoj Endesi. Međutim, u nedelju se isprečila Unikaha koja je slavila ViZink centru u Madridu, ubacivši svom domaćinu čak 99 poena. Moralo se i to jednom dogoditi, šampion Evrope je delovao zastrašujuće, ali sada mogu igrati bez pritiska koji je nametao taj pobednički niz. U Evroligi imaju 9 od 9, a ne sumnjamo da će taj skor biti 10 od 10 nakon utakmice sa Albom. Real je izuzetno efikasan, postiže 87 poena po meču u Evroligi a najefikasniji pojedinci su Fakundo Kampaco i Gabrjel Dek sa po 12 poena u proseku, dok su dvocifreni i Jabusele, Poarje, a blizu je i Musa. Razloga zašto nema više košarkaša sa dvocifrenim skorom je taj što trener Mateo Ćus ima na raspolaganju sijaset kvalitetnih igrača i svi imaju svoju minutažu.

Alba

Berlinci su ušli u sezonu znatno oslabljeni, u timu više nema trojice veoma važnih, gotovo glavnih igrača iz prethondih sezona. Otišli su Luk Sikma, Džejlen Smit i Maodo Lo, a novajlije u timu Izraela Gonzalesa tek treba da se iskažu. Imali su Albatrosi i maler da im se na početku sezone povrede neki bitni košarkaši, poptu Kumanđea i to ih je sigurno košatlao boljeg skora. U prvih 9 kola Alba je pobedila samo jednom. Savladali su Olimpiju iz Milana na svom parketu, dok su otale mečeve izgubili, pa i onaj protiv Asvela, tima koji je u ravni s njima. Prošlog petka su gostovali u beogradskoj Areni i igrali protiv Partizana. Mada su se dobro držali celo prvo poluvreme, u nastavku je došlo do pada, a i umorio se sjajni Kumanđe, pa su crno-bei na kraju lako dobili taj duel. U Madridu je najbitnije da ne dođive neki debakl, a sve ostalo je prihvatljiv scenario.

Predlog

Pobeda domaćina ne bi smela da dođe u pitanje ali je kvota toliko niska za jedinicu da smo siguni da je niko neće staviti u tiket. Očekujemo jednu rasterećenu utakmicu bez pritiska i sa mnogo poena na obe strane. Real može da natrpa koš svakom rivalu, pa tako i Albi. I u porazu od Unikahe Madriđani su dali 93 poena, pa verujemo da će makar jedan više smestiti u Albin obruč. Za (+) poene na Real, granica je na 93,5, kvota je 1.93 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.