Petak, 24/11 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
24/11Keln vs Bajern MinhenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
22/11/2023 16:44
Bundesliga se nastavlja ovog vikenda a prvi meč 12. kola igra su u Kelnu gde gostuje Bajern. Prošle sezone ovde je pala odluka o šampionu, a utakmica u petak počinje u 20.30.
Keln

Jarčevi nikako ne mogu da budu zadovoljni učinkom u prvom trećini sezone. Keln je u 11 odigranih utakmica pobedio samo jednom, osvojio je ukupno 6 bodova i zauzima pretposlednje mesto. Baumgartnerov tim će se boriti za opstanak, a pre samo dve sezone igrali su grupnu fazu evropskog kupa. Ako je za utehu, u dva poslednja kola nisu izgubili. Nisu ni pobedili, doduše, remizirali su protiv Augzbirga na svom stadionu i na gostovanju u Bohumu. Ipak, ostali su neporaženi u duelu sa timovima koji bi mogli da im budu glavni konkurenti u bici za spas. A pre samo šest meseci su mučili Bajern do 90. minuta, u poslednjem kolu prvenstva kada je Bavarcima trebala pobeda za Salataru. Na kraju je Bajern postigao gol u poslednjem minutu i slavio sa 2:1 što mu je,zbog remija Dortmunda sa Majncom, donelo novu šampionsku titulu. Sada je Keln daleko od toga da može da preti šampionu ali Jarčevi nemaju mogućnost da biraju mečeve.

Bajern

Nikako da se bavarci popnu na lidersku poziciju ove sezone i pored sve boljih i ubedljivijih partija. Razlog je neverovatni Bajer iz Leverkuzena koji je u prvih 11 kola ostvario deset pobeda i remi u međusobnom duelu sa Bajernom u Minhenu. Gotovo svi smatraju da Farmaceuti, i pored fantastičnih izdanja, ne mogu izdržati trku sa mašinom iz Minhena, ali se istovremeno i nadaju da će trka trajati što duže jer donosi neizvesnost u prvenstvo koje je toga bilo lišeno punu deceniju, sve do prošle sezone kada su Milioneri iz Dortmunda uspeli da uprskaju sve u poslednjih 90 minuta. Tada je Bajern putovao u Keln u poslednjem kolu i nadao se kiksu vodeće Borusije. Taj kiks se dogodio ali umalo da ne bude dovoljno Bavarcima da odbrane titulu jer je i Keln poravnao protiv njih i imao rezultat 1:1 do poslednjeg minuta meča. Na scenu je tada stupio rezervista Musijala i preciznim udarcem pogodio mrežu domaćina što je značilo da Salatara ostaje u Minhenu. Bajer je pre pauze bio u sjajnoj formi, kako u prvenstvu tako i u Ligi šampiona, a jedini kisk, i to ozbiljan, dogodio im se u DFB kupu u kom su ispali od trećeligaša Sarbrikena.

Predlog

Hari Kejn će potući sve rekorde koje su u dresu Bajerna postavili Levandovski, Roben i ostali golgeteri koji su igrali u gigantu iz Minehna. On je u prvih 11 kola postigao već 17 golova i upisao i 5 asistencija. Na sve to dodao je i 4 gola u Ligi šampiona, pa je stigao do brojke od 21 pogotka na 15 utakmica. Protiv Bajerna najgore su prošli Darmštat i Bohum koji su primili 8 odnosno 7 golova. Videćemo kako će proći Keln, ali nam se čini da bi Jarčevi mogli da zatresu mrežu velikog rivala, kad su to uspeli proletos u duelu koji je za Bajern bio još važniji. Za GG kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.