Petak, 24/11 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
24/11Stade Nyonnais vs TunUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
22/11/2023 17:04
Nešto izmenjena švajcarska Čelendž liga igraće se još malo pa sledi zimska pauza. Novo kolo igra se ovog vikenda a drugoplasirani Tun gostuje kod novajlije nIona. Meč se igra od 19.30 u petak.
Nion

Tim iz grada koji je poznat kao sediše UEFA u vreme žrebanja za evropske kupove od ove sezone je u drugoj ligi. Iskoristili su činejnicu da su se čak tri ekipe preselile u elitu zbog promene sistema takmičenja u Super ligi i sada su oni u Čelendž ligi. Sasvim dobro se Nion snašao u ovom društvu, posle 14 utakmica nalaze se u sredini tabele, na 6. mestu sa 17 osvojenih bodova. Najbitnije je da opstanu u drugoligaškom društvu a ni to neće biti lak zadatak jer poslednjeplasirani Šahfauzen ima samo sedam bodova manje u ovom trenutku. Iz lige ispada samo jedan tim i svi se u Nionu nadaju da oni neće biti ti. O nekim značajnijim rezultatima, bar u ovoj sezoni, iluzorno je govoriti, vodeći Sion ima 14 bodova više i teško je očekivati da mogu biti konkurentni, pa ni za drugo mesto i baraž, jer je na toj poziciji njihov sadašnji rival Tun sa 13 bodova prednosti.

Tun

Ekipa Tuna nije uspela u prošloj sezoni da se vrati u Super ligu a šansa je bila sjajna. Prvi put su direktno u elitu išle dve ekipe iz druge lige a treća je igrala baraž. Na kraju su to ostvarili Iverdon i dve ekipe iz Lozane. Pokušaće Tun da sve ispravi u ovoj sezoni ali treba reći da je sada tu Sion koji je ispao proletos iz Super lige, ali i vrflo kvalitetni Vil, Arau, Ksamaks i Vaduz. Za sada je Tun odličan, ima samo bod manje od vodećeg Siona, a u prethodnih deset kola ima samo jedan poraz. Izgubili su na gostovanju kod Araua i t vrlo ubedljivo sa 5:2. neposredno pred prekid prvenstva zbog obaveza reprezentacija, a reprezentativaca raznih zemalja ima u drugoj ligi Švajcarske, Tun je pobedio Šafhauzen na svom terenu i to vrlo teško zahvaljujući samo jednom golu.

Predlog

Već su se sastali jednom ove sezone Nion i Tun, taj meč je igran u Tunu i završio se iznenađujućim remijem 1:1. Pre toga su ova dva tima prvenstveni duel, takođe u drugoj ligi, igrali još 2010. godine. Tun je dosta efikasan ove sezone, postigli su najviše golova u ligi i verujemo da mogu dva puta da pogode mrežu Niona, s obzirom da im je prosek veći od dva gola po meču. za T22+ kvota je 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.