Subota, 25/11 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
25/11Borusija Dortmun vs Borusija Menhengladbah1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
22/11/2023 20:28
U duelu dve Borusije veće šanse su na strani domaće iz Dortmunda. Meč nemačke Bundeslige igra se u subotu u 15.30.
Dortmund

Milioneri polako gube korak za vodećim dvojcem u Bundesligi koji čine Bajer iz Leverkuzena i aktuelni šampion Bajern. Sada je navijačima Dortmunda još teže posle onako izgubljene titule u prošloj sezoni. Podsetimo, tada je Borusiji trebala samo pobeda nad Majncom na domaćem terenu u poslednjem kolu da bi osvojili Salataru i prekinuli decenijsku dominaciju Bajerna. Međutim, nije kome je rečeno, tim Edina Terzića jedva je uspeo da odigra nerešeno i malo je falilo da i to bude dovoljno jer je Bajer sve do 90. minuta imao samo bod u džepu u Kelnu. Na kraju je Musijala postigao gol za pobedu i titulu Bajerna, a Dortmund je u sudijskoj nadokandi izjednačio na 2:2. Vremena za potpuni preokret nije bilo. Suze Edina Terzića i igrača Borusije kao da su pretpostavile da će se takva šansa teško ponoviti u skorije vreme. Borusija je na pauzu otišla posle poraza u Štutgartu i sada ima deset bodova manje od Leverkuzena, s obzirom da im je to bio drugi uzastopni poraz i treći meč bez pobede u prvenstvu.

Menhengladbah

Ždrepci su u mnogo boljoj formi nego ka početku sezone, u prethodna tri kola uzeli su sedma bodova i postigli čak devet golova. Efikasnost im je bila zavidna od starta sezone, davali su mnogo golova, poslebno na gostovanjima, ali su ih još više primali. Na utakmicama sa Darmštatom i Frajburgom u gostima bilo je 3:3, a u Augzburgu čak 4:4. Tri gola su dali i u pobedi u Bohumu, jedinoj na strani, dok su samo u kelnu ostali na jednom datom golu, pa su taj meč i izgubili, što im je jedini poraz van Menhengladbaha. Trenutno su na 9. mestu, imaju 13 osvojenih bodova a na 11 odigranih utakmica palo je 46 golova, 4,6 po utakmici u kojoj je jedan od aktera bila Borusija iz Menhengladbaha.

Predlog

Na poslednja dva gostovanja na Signal Iduna Areni u Dortmundu Menhengladbah je primio 11 golova. Pre dve sezone izgubili su sa 6:0 a prethodne sa 5:2. Biće golova i sada ali su kvote jako niske, pa se odlučujemo za pobedu domaće Borusije jer bi u suprtonom već sada mogli da se pozdrave sa titulom a možda i plasmanom u Ligu šampiona. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.