Nedelja, 26/11 - Fudbal, Norveška, Elitserija
26/11Tromse vs Havesund1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/11/2023 12:51
Za domaćina bodovi su važni za Evropu a za gosta za opstanak. Meč na severu Norbveške igra se u nedelju u 17 časova.
Tromze

Ostala su još samo dva kola da se odigraju u norveškoj elitnoj ligi i onda sledi duga zimska pauza. Zna se ko je prvak, to je ekipa Bode/Glimta, dok se za dva mesta u kvalifiakcijama za Ligu konferencija bore tri ekipe. Na 180 minuta do kraja sezone Bran ima 58, Tromze 57 a Viking 55 bodova. Ban ima nezgodan meč sa Bodeom, pa nam se čini da je u ovom trilingu u najboljoj situaciji baš tim Tromzea. Ekipa sa krajnjeg severa Norveške u psolednjem kolu gostuje kod Valerenge koja bi lako mogla da ostane bez šansi za opstanak, ali i bez obzira na taj meč, Tromze mora da pobedi havesund na svom terenu. Uslovi će sigurno biti teški, bliži se decembar i nije prijatno igrati na severu Evrope nikom, pa ni timovima iz ove zemlje.

Havesund

Gostujući tim se pred ovo kolo nalazi na 12. mestu i ima četiri boda više od Stabeka koji je u zoni plej-ofa. Da bi bili stopostotno sigurni u svoj opstanak fudbaleri Havesunda moraju da dobiju jednu od dve preostale utakmice. Posle gostovanja u Tromzeu u poslednjem kolu dočekuju baš Stabek i moglo bi da bude nezgodno ako taj meč bude direktno odlučivao o njihovom statusu. Videćemo kako će tabela izgledati posle ovog kola, do tada ne treba praviti računice, a Havesund će svakako pokušati da sve svoje probleme ređi već na ovom meču, ako to bude bilo moguće.

Predlog

Oba tima imaju svoj motiv u ovom meču ali je domaćoin kvalitetnija ekipa i ne verujemo da će prosuti na kraju sezone sve ono dobro što su radili tokom 2023. godine. U prvom delu prvenstva Tromzo je pobedio Havesund kao gost, pa će to uraditi i na svom stadionu. Koeficijent za jedinicu u kladionici Meridianbet iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.