Nedelja, 26/11 - Fudbal, Srbija, Superliga
26/11Zeleznicar P. vs NapredakDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
25/11/2023 13:09
U poslednjoj utakmici 16. kola u Pančevu se sastaju domaći Železničar i kruševački Napredak. Utakmica je zakazana za nedelju u 19.30.
Železničar

Mada su debitanti u eliti fudbaleri Železničara su se sasvim dobro snašli u društvu najboljih. U prvih 15 kola \'\'dizelka\'\' je osvojila 11 bodova, što je u ovom momentu dovoljno samo za 15. mesto, ali treba reći da su pred pauzu vezali dva poraza, prvo od Novog pazara a onda i Crvene zvezde u PŠančevu, kada su pokazali baš zavidan kvalitet. Možda su zaslužili i bod protiv prvaka i učesnika Lige šampiona, ali su crveno-beli bili iskusniji i posle preokreta slavili sa 2:1. Za sada Pančevci uzimaju više bodova na strani, doneli su 7 poena sa gostovanja pošto su dva puta pobedili i jednom igrali nerešeno. Jedna od te dve pobede dogodila se baš u kruševcu u prvom kolu novog prvenstva i prvoj utakmici Železničara u eliti u njihovoj istoriji.

Napredak

Čarapani su procvetali posle dolaska trenera Vladimira Gaćinovića. Istina, na njegovom debiju Napredak je ubedljivo poražen od IMT pod Bagdalom sa 4:0, ali se taj poraz nikako ne može pripisati novom treneru koji se tek upoznavao sa timom u koji je stigao. Nakon tog poraza Napredak je pobedio Radnik u Surdulici a onda i Čukarički pod Bagdalom u zaostalom meču 8. kola prvenstva. Sa tih šest bodova Napredak se na tabeli pomerio do 9. mesta i pred ovo kolo ima samo bod zaostatka za Voždovcem, pošto još ne znamo rezultate ostalih mečeva. Moći će Kruševljani već do zimske pauze da se presele u gornji dom i da se posle 30. kola izbore za igranje u plej-ofu, što i jeste njihov primarni cilj.

Predlog

Mnogo je Železničar zadužio Kruševljane na početku sezone. Niko nije očekivao da Pančevci mogu do trijumfa pod Bagdalom ali se to dogodilo i Napredak je nakon toga imao jednu očajnu seriju rezultata i nije uspevao da zatrese protivničku mrežu sve do 5. kola i gostovanja u Subotici. Sada Napredak igra sjajno na strani, osvojio je sedam bodova u poslednje tri utakmice i verujemo da može biti uspešan i u Pančevu. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG kvota je 1.88 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.