Ponedeljak, 27/11 - Fudbal, Poljska, Ekstraklasa
27/11Radomiak Radom vs Slask Wroclaw II1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
25/11/2023 23:08
Vodeći tim poljske Ekstraklase planira da Novu odinu dočeka na vrhu tabele. Meč u Radomu igra se u ponedeljak od 19 časova.
Radomijak Radom

Domaći tim nikada nije izgubio od Šljnska i to je podatak koji će sigurno mnoge iznenaditi jer je Šljnsk mnogo poznatiji tim od Radomijaka. Četiri puta su igrali u poljskoj eliti jedni protiv drugih, u dve prethodne sezone i još dva puta, odavno, u drugoj ligi. U prethodna četiri meča Radomijak je dva dobio, oba u prošloj sezoni, i dva puta je meč završavan bez pobednika. U aktuelnoj sezoni tim Radomijaka je na solidnom 9. mestu ali sa svega šest bodova više od prvog tima ispod crte. Njihoj jedini cilj je opstanak u prvoj ligi, a jedino može da ih brine efikasnost, posebno u poslednje vreme. Naime, ekipa iz Radoma je bez postignutog gola u dve poslednje utakmice, ali im se i mreža samo jednom tresla i to u duelu sa Legijom u Radomu.

Šljonsk

Ako tim Šljonska uspe da prekine prokletstvo koje ga prati u duelima sa Radomijakom, možda uspeju i da dođu do titule, treće u svojoj istoriji a prve od sezone 2011/12. To je bio i poslednji trofej za tim iz Vroclava, a tada su zahvaljujuči jednom bodu prednosti ispred Ruha stigli do naslava šampiona. Od te sezone nisu imali ozbiljnijih rezultata a ovu jesen su odigrali sjajno. Trenutno su na prvom mestu, iz 15 utakmica imaju 33 boda, a do njih su stigli sa 10 pobeda, tri remija i samo dva poraza. Zanimljivo je da je ovaj tim katastrofalno krenuo u ovoj sezoni, u prva tri kola osvojili su samo jedan bod, a onda su vezali 12 utakmica bez neuspeha, a na pauzu su otišli posle dve vezane pobede, protiv LSK Lođa na svom terenu i Krakovije na strani.

Predlog

Biće ovo neizvestan meč iako su timovi dosta daleko jedni od drugih. Mada je Šljonsk lider, u Radomu mu neće biti lako. Kada na sve dodamo i tradiciju, a ona kaže da tim iz Vroclava nikad nije slavio protiv Radomijaka, sve dobija novu dimenziju. Nekako nam se čini da je došlo vreme za pobedu Šljnska, sada izgledaju baš dobro i smatramo da mogu do trijumfa na ovom gostovanju. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija kvota 3.05.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.