Sreda, 29/11 - Fudbal, Norveška, 1st Division
29/11Kristiansund vs Bryne1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/11/2023 16:37
Utakmica polufinala baraža za popunu eitne norveške lige igra se u sredu u 19 časova u Kristijansandu.
Kristijansand

U južnom delu Norveške nalazi se grad Kristjansand čiji fudbalski tim igra u plej-ofu za plasman u najjači norveški fudbalski rang. Posle regularnog dela sezone u drugoj ligi Kristijansand je bio na 4. mestu sa 8 bodova manje od drugoplasiranog KFUM-a iz Osla. Pored KFUM-a direktan plasman u elitu obezbedio je i prvoplasirani Frederikštad. Timovi od 3. do 6. mesta igraju doigravanje s tim da trećeplasirani propušta prva dva kola, a četvrtoplasirani drugo kolo. Tako se Kristijansand sad uključuje u plej-of, a čekao je boljeg iz duela Starta i Brinea.  Međutim, čak ni pobednik ovog komplikovanog doigravanja ne ulazi automatski u elitu, pošto će onda igrati protiv tima koji zavši na 14 . mestu u prvoj ligi.

Brine

Tim Brinea je zahvaljujući dobrom finišu i dve pobede u poslednja dva kola uspeo da se dokopa ple-ofa i da kao šestoplasirani tim pokuša da uradi ono što mu nije pošlo za rukom tokom prvenstva. Bili su uspešni u prvom kolu plej-of, pobedili su ekipu Starta i to kao gosti sa čak 3:0 i sa mnogo samopouzdanja čekaju duel sa Kristijansandom, kipom koja je bila takođe bolje plasirana od njih. Čak i da ne uspeju u nameri da se plasiraju u prvu ligu, neće biti smak sveta u Brineu jer ovaj tim i nije imao imperativ plasmana u najjači rang norveškog fudbala u ovoj sezoni. Svakako će uraditi sve što je do njih da opovrgnu procene da su im šanse male, pošto će sve utakmice igrati kao gosti, ali su i protiv Starta pokazali da imaju čime da prete.

Predlog

U toku regularnog dela sezone Kristijansand i Brine su odigrali dve utakmice. U Kristijansandu je domaćin slavio sa 3:1, dok je u Brineu bilo nerešeno 1:1. Domaćin u ovom meču je kvalitetniji tim, ali je nezgodno kada sve zavisi od jednog meča. Ipak, prednost dajemo Kristijansandu, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.