Nedelja, 03/12 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
03/12Fejenord vs PSVDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
30/11/2023 19:59
U Roterdamu se sastaju dve prvoplasirane ekipe holandske Eredivizije. Fejnord dočekuje PSV a meč se igra u nedelju rano, od 12.15.
Fejnord

Poraz od Atletika u Ligi šampiona u Roterdamu izbacio je Fejnord iz trke za plasman u osminu finala Lige šampiona. Tamo će Madriđani i Lacio, a Fejnordu je obezbedio igranje u nokaut fazi Lige Evrope. Nije ni to loše, ovo je treća uzastopna sezona u kojoj ovaj tim ostaje dugo u Evropi, a igrali su i u finalu Lige konferencija. Međutim, odbrana titule im je sve dalje, PSV ima sedam bodova prednosti i ako sada ne zaustave Filipsovce, sve bi moglo da bude još izvesnije. Fejnord ne igra loše u domaćem prvenstvu, ali je već dva puta remizirao i jednom izgubio dok je PSV osvojio maksimalan broj bodova do sada. Jedini neuspeh u Erediviziji Fejnord je doživeo u duelu sa Tventeom u Enšedeu, posle koga su vezali tri uzastopne pobede. U prošlom kolu su slavili u gradskom derbiju sa Ekscelziorom kao gosti sa 4:2.

PSV

Filipsovci igraju fantastično, ne samo na domaćem planu već su obezbedili i plasman u osminu finala Lige šampiona. Pobedili su u sredu Sevilju na Sančez Pishuanu i to posle velikog preokreta. Andalužani su vodili 2:0 ali Holanđani nisu odustajali i stigli su do trijumfa sa 3:2. Sada imaju tri boda više od trećeplasiranog Lansa ali i bolji međusobni skor od francuskog tima, pa bez obzira šta urade u poslednjem kolu protiv Arsenala, biće drugi na tabeli. U Erediviziji blistaju, iz 13 utakmica imaju isto toliko pobeda a gol razlika im je neverovatna, 48 datih i samo 5 primljenih golova. U prošlom kolu su pokazali koliko su dominantni, iako im je predstojao okršaj sa Seviljom odigrali su maksimalno kod Tventea i dobili taj duel sa 3:0. Na poslednjih pet gostovanja, pored svih pobeda, PSV ima gol razliku 21:0.

Predlog

Prošle sezone je Fejnord stigao do titule, ali je i PSV kroz kvalifikacije obezbedio Ligu šampiona. Ova dva tima su igrala na početku ove sezoe u Super kupu Holandije a i taj duel pripao je PSV-u, koji je nepobediv u Holandiji. Fejnord mora da pobedi ili makar da odigra nerešeno da bi sačuvao šanse da se na proleće bori za odbranu titule. Naš predlog se odnosi na golove i verujemo da će ih biti na obe strane, makar po jedan. za GG kvota je 1.51 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.