Ponedeljak, 11/12 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
11/12Radomlje vs Maribor1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
10/12/2023 13:18
U poslednjoj utakmici 19. kola slovenačke elitne lige Radomlje dočekuje ekipu Maribora. Meč je na programu u ponedeljak u 17.30 u Domžalama.
Radomlje

Domaćini jedva čekaju da odu na zimsku pauzu s obzirom da su trenutno u jako lošoj formi bez mnogo izgleda da se nešto promeni na bolje. Izgubili su četiri prethodne utakmice u prvenstvu Slovenije, a na poslednje tri nisu uspeli da daju ni gol. Tri od ta četiri poraza doživeli su na svom terenu, pobedila ih je Rogaška, Olimpija i Celje, a kao gosti izgubili su samo od Domžala, tima sa kojim dele stadion. Zahvaljujući solidnom startu sezone ekipa Radomlja je na 8. mestu, njihov cilj je da makar ostanu na toj poziciji s obzirom da deveto mesto vodi u baraž a 10. u drugu ligu. Prošla sezone je bila uspešna za Radomelje utoliko što su je završili na 7. poziciji i nisu strahovali za svoj status. Ukoliko se tako nešto ponovi i ove, cilj će biti ispunjen.

Maribor

Ljubičasti odavno više nisu dominantni u slovenačkoj elitnoj ligi. Ovaj meč Maribor čeka na 4. mestu sa zaostatkom od čak 16 bodova za vodećim Celjem. Jasno je na prvi pogled da od osvajanja titule nema ništa, pa će tim iz Ljudskog vrta svu pažnju posvetiti kupu i obezbeđivanju nastupa u Evropi. Prošle godine je Maribor bio 3. i igrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali se nije dugo zadržao u Evropi iz koje ih je eliminisao turski Fenerbahče. U poslednje vreme su Ljubičasti u nešto boljoj formi, na dva poslednja gostovanja su uzeli po bod, kod Mure i Kopra, a na svom terenu su bili ubedljivi protiv, još uvek aktuelnog šampiona Olimpije.

Predlog

Maribor i Radomlje su odigrali već dva međusobna duela u ovoj sezoni.  Oba je dobio Maribor, prvo je Radomlje bilo domaćin a trijumf Ljubičastih bio je čak 4:0, dok je u Ljudskom vrtu Maribor slavio sa 3:1. Očekujemo i treći trijumf Mariborčana, a za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.