Utorak, 12/12 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
12/12PSV vs ArsenalUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
11/12/2023 12:17
Kako god se završla ova utakmica Arsenal će ostati prvi a PSV drugi u ovoj grupi, pa će obe ekipe nastaviti takmičenje u Ligi šampiona. Meč se igra u Ajndhovenu u utorak u 18.45.
PSV

Ovo što je PSV uradio ove jeseni je stvarno sjajno. Ne samo da su u domaćoj Erediviziji ostvarili 15 pobeda u 15 odigranih utakmica, nego su izborili i plasman u osminu finala Lige šampiona, što je bio primarni cilj za jesen 2023. godine. PSV ima dve pobede i toliko remija i jedan neuspeh. Taj poraz doživeli su baš od Arsenala u prvom kolu novog izdanja Lige šampiona, i posle tog poraza od 4:0 niko im nije davao ozbiljne šanse da se nađu među 16 najboljih timova Evrope. Ipak, na raju su, uz dosta muka, u tome uspeli, a u prethodnom kolu je sve odlučeno tako što su pobedili Sevilju na stadionu Sančez Pishuan i to posle minusa od dva gola. U domaćem prvenstvu su pobedom nad Fejnordom pre dva kola osigurali jesenju titulu, a možda i konačnu. Proteklog vikenda pobedili su na svom terenu Herenven sa 2:0.

Arsenal

Za Tobdžije je važno što su u osmini finala Lige šampiona, pogotovo jer u ovom takmičenju nisu učestvovali od sezone 2016/17. U pet utakmica imaju 4 pobede i jedan poraz, a njega su doživeli na gostovanju u Lansu. Međutim, vikend za nama doneo je poraz Arsenala u Birmingemu od Aston Vile i prepuštanje prvog mesta na tabeli ekipi Liverpula. Nisu uspele Tobdžije da bolje iskoriste činjenicu da Siti nije pobedio na četiri uzastopne utakmice, pa su ostali bez liderske pozicije ali su i dalje jedan od najozbiljnijh kandidata da dođu do titule. Domaći šampionat je možda i jači od Lige šampiona, pogotovo kada se radi o prvoj polovini takmičenja. U Engleskoj sledi \'\'božićno ludilo\'\' i igraće se veliki broj mečeva u kratkom vremenskom periodu, a Arsenal će do Nove godine igrati protiv Brajtona i Vest Hema na svom terenu i gostovaće Liverpulu i Fulamu.

Predlog

Ova utakmica može biti lepa prilika za oba tima da se oduže navijačima za podršku i ulepšaju im predstojeće praznike jednim festivalom pogodaka. Meč nema rezultatski značaj i zato će se igrati otvoreno i bez pardona. Prosto ne možemo da zamislimo da se ovakva utakmica okonča sa malim brojem golova, pa je naš predlog 3+ sa koeficijentom 1.63 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.