Četvrtak, 14/12 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
14/12Bajer Leverkuzen vs MoldeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
13/12/2023 12:22
U poslednjem kolu ove grupe u Ligi Evrope ekipa Moldea gostuje u Leverkuzenu. Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45.
Leverkuzen

Za sada Farmaceuti imaju maksimalan učinak posle pet kola u Evropi. Nije nikakvo iznenađenje što je Bajer na prvom mestu, na kraju krajeva radi se o timu koji je lider u Bundesligi i koji jedini ne zna za poraz ove jeseni u celoj od svih klubova iz najjačih liga. Ipak, deluje nam da je pokalo počeo da ih sustiže umor, u Bundesligi su vezali dva uzastopna remija, ali su im rivali bili timovi iz samog vrha tabele, Dortmund i Štutgart. Zahvaljujući porazu Bajerna u Frankfurtu ostali su na čellu tabele, ali da bi tu dočekali i Novu godinu moraće da donbiju preostale tri utakmice u prvenstvu. Zato je njima meč sa Norvežanima manje bitan, ali će svakako pokušati da pobede i završe grupnu fazu sa maksimalnih 18 bodova.

Molde

Najvažniju stvar bivši prvak Norveške je uradio u subotu kada je u finalu Kupa Norveške savladao novog šampiona Bode/Glimt i tako, ne samo stigao do trofeja i ove sezone, nego obezbedio i igranje u Evropi, pošto im to nije uspelo kroz prvenstvo. Jako je važno da će igrati u Evropi i na proleće, samo je pitanje da li u baražu za Ligu Evrope ili Ligu konferencija. Realno, bliži su trećem emstu i pored činjenice da imaju isti broj bodova kao i tim Karabaga iz Azerbejdžana. Prednost Karabaga je bolji međusobni skor u mečevima sa Moldeom, ali i to što u poslednjem kolu igraju sa poslednjeplasiranim Hakenom, timom koji još nije osvojio nijedan bod.

Predlog

Vajer je kvalitetniji tim od Moldea i to nije ništa novo. Jedina prednost Moldea je to što imaju veći motiv i što im bodovi više znače, ali se i u Norveškoj, kada je Bajer slavio sa 2:1, videla razlika u kvalitetu. Farmaceutima je važno da nastave sa pobedama u Bundesligi i ostanu na prvom mestu, ali će pokušati da pobede i šesti put u Ligi Evrope. Naš predlog su golovi, a smatramo da će ih biti mnogo. Za 4+ kvota je 2.11 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.