Četvrtak, 14/12 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
14/12Vest Hem vs Frajburg1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
13/12/2023 12:43
Duel nemačkog i engleskog tima rešiće pitanje osvajača prvog mesta u ovoj grupi Lige Evrope. Utakmica u Londonu igra se u četvrtak u 21 čas.
Vest Hem

Čekićari su pobedili četiri puta i izgubili na gostovanju kod Olimpijakosa u Pireju. Da bi ostali na prvom mestu u grupi i na taj način se direkton plasirali u osminu finala Lige Evrope neophodno je da odigraju makar nerešeno sa Frajburgom. Tako bi ove dve ekipe završile takmičenja sa istim brojem bodova, ali bi uspešniji bio engleski tim koji je pobedio u Frajburgu u drugom kolu sa 2:1. U ovaj meč Vest Hem ulazi posle ubedljivog poraza od Fulama u nedelju. U malom derbiju Londna Kolibari su zgromili Čekićare sa čak 5:0 i tako pokvarili raspoloženje timu Dejvida Mojesa koji je samo par dana ranije pobedio Totenhem u gostima.

Frajburg

Nemačka ekipa je imala za cilj da ostane u Evropi i na proleće i uspeli su u toj nameri. Bilo bi dobro da zaizmu prvo mesto i na taj način se automatski plasiraju među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju, pošto će u slučaju da ostanu drugi morati da igraju dvomeč baraža sa nekom od ekipa koje su završile na trećem mestu u Ligi šampiona, a to sigurno neće biti lak rival. U Bundesligi Frajburg je vezao dve uzastopne gostujuće pobede i to min imalnim rezultatom. Slavili su u Majncu i Volfsburgu sa po 1:0 i pokazali jedan novi kvalitet u defanzivi. Sada su na tabeli u nemačkom prvenstvu na 8. mestu i ponovo će biti kandidati za izlazak u Evropu. Do kraja prvog dela sezone dočekuju Keln i Union Berlin i gostuju u Hajdenhajmu, pa eto lepe prilike da uvećaju bodovni saldo.

Predlog

Vest Hem će imati mnogo više utakmica u narednih mesec dana od Frajburga. Posle završetka jesenjeg dela sezone u Bundesligi sledi pauza do 20. januara dok se u Premijer ligi se igra bez prekida. Zato je za čekićare bitno da se oslobode makar baraža u Ligi Evrope, jer će imati dva meča manje u svom rasporedu u februaru. Uz sve to moraju da se iskupe za \'\'petardu\'\' na Krejven Kotidžu, pa zato predlažemo pobedu domaćina uz kvotu 1.80 u kladionici Meridianbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.