Petak, 15/12 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
15/12NEC Nijmegen vs Fortuna SittardUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
13/12/2023 19:37
Duel dve ekipe iz sredine tabele otvara 16. kolo u holandskoj Erediviziji. NEC u Nijmegenu dočekuje Fortunu iz Siterda u petak od 20 časova.
NEC

Domaćin ima iza sebe dve vezane pobede i u dobrom raspoloženju dočekuje Fortunu. NEC ima priliku da pobedi tri puta zaredom, a to se u njiovom slučaju ne događa često. I inače tim iz Nijmegena igra dobro, imaju samo jedan poraz u poslednjih osam kola, ali su uglavnom igrali nerešeno, čak pet puta, i to u nizu. Pokušaće NEC da uhvati mesto koje vodi u doigravanje za plasman u Evropu, ali je glavni i prioritetni cilj ovog kluba što pre obezbediti opstanak. Prošlu sezonu NEC je završio na 12. mestu i verujemo da ni ta pozicija ne bi bila loša za ekipu iz Nejmegena na kraju ove sezone.

Fortuna

Gosti su ostvarili tri pobede u poslednja četiri kola i tako su maksimalno iskoristili nešto lakši raspored koji su imali u prethodnih mesec dana. To je tim iz Sitarda dovelo na 9. poziciju sa istim brojem bodova koliko ima i osmoplasirani Herenven, a to mesto je poslednje koje vvodi u doigravanje za plasman u Ligu konferencija. Fortuna će pokušati da bude među prvih osam, ali i da ne budu glavno je da ostanu u Eredivijizi i naredne sezone. Prošlu su okončali na 13. mestu, jednom slabijem od svog sadašnjeg rivala. Mora se reći da su gro bodova osvojili u svom Sitardu, a na strani skoro redovno gube. Ne da još nisu nijednom pobedili, već su izgubili na poslednjih pet utakmica, a za to vreme dali su samo jedan gol i o u Ajndhovenu protiv neprikosnovenog PSV-a.

Predlog

Mada Fortuna ne igra dobro na gostovanjima sigurni smo da NEC-u n eće biti lako da upiše pobedu. Ovo je okršaj timova sa podjednakim kvalitetom, što nam kazuje i njihov položaj na tabeli. I prošle sezone je bilo tako, pa se ovo može shvatiti kao meč za prestiž. Očekujemo otvorenu igru sa obe strane i barem tri gola ukupno. Za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.