Subota, 16/12 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
16/12RB Leipzig vs HofenhajmDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
14/12/2023 19:15
Posle prolaska u osminu finala Lige šampiona, ali i pobede u Dortmundu, Lajpcig je u naletu. Meč sa Hofenhajmom igra se u subotu u 18.30.
Lajpcig

Za Bikove iz Lajpciga decembar je počeo odlično. Upisali su dve pobede u Bundesligi i jednu u Ligi šampiona, a posebno je značajan trijumf u Dortmundu prošle sedmice. Borusiju su pobedili na njenom Signal Iduna parku i na taj način joj pobegli na četiri boda razlike. Sada su Bikovi na 4. mestu, onom koje donosi plasman u Ligu šampiona, a to i jeste krajnji cilj tima iz Lajpciga i za ovu sezonu. Međutim, sada neće uspeti da osvoje DFB kup, takmičenje koje su osvajali u dve prethodne sezone, s obzirom da su ispali još u šesnaestini finala. Što se Lige šampiona tiče uradili su ono što se i pretpostavljalo. pobedili su po dva puta Jang Bojse i Crvenu zvezdu, prvake Švajcarske i Srbije, ali su i dva puta poraženi od Mančester Sitija, prvaka Engleske i Evrope. U sredu su, u 6. kolu, slavili protiv \'\'mladih momaka\'\' iz Berna sa 2:1 i pored tri nova boda zaradili i novu novčanu inekciju.

Hofenhajm

Ekipa iz Sinshajma je prekinula niz od pet utakmica bez pobede trijumfom nad Bohumom u prošlu subotu. Od tih pet mečeva na kojima nisu slavili četiri su igrali u Bundesligi i jedan u DFB kupu, iz koga su eliminisani porazom u Dortmundu u šesnaestini finala. Ono što je karakterisalo ekipu Hofenhajma ove sezone su sjajne partije u gostima. Na prvih pet gostovanja upisali su isto toliko pobeda i da su samo malo bili bolji na domaćem terenu, bili bi u samom vrhu tabele. Posle te serije pobeda, koja je trajala šest utakmica, računajući i kup, na naredne tri nisu uspeli da pobede. Prvo je stigao taj poraz u DFB kupu u Dortmundu, onda remi u Augzburgu i na kraju poraz u Menhengladbahu. Možda ih i najteži ispit na strani do sada očekuje u Lajpcigu.

Predlog

Lajpcig jeste dobio poslednjih pet utakmica na svojoj Red Bul areni, tri u Bundelsigi i dve u Ligi šampiona, ali osim trijumfa nad Kelnom od 6:0, u svakom su se meču dosta mučili i primili po gol. Očekujemo da im gol da i Hof, ekipa koja ima sjajan kontra napad, ali verujemo da i Bikovi imaju čime da zaprete. Naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.53 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.