Nedelja, 17/12 - Fudbal, Švajcarska, Super League
17/12Winterthur vs LausanneUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
14/12/2023 19:50
U poslednjem meču u 2023. godini Vintertur dočekuje ekipu Lozane. Utakmica u gradiću pored Ciriha igra se u nedelju u 14.15.
Vintertur

Ovo je druga sezone Vintertura u eliti i već možemo da kažemo da se primećuju znaci napretka. Istina, teško da će se plasirati u plej-of, koji se igra po prvi put od ove sezone, s obzirom da od osmoplasiranog tima u ovom momentu, pet kola pre kraja regularnog dela sezone, imaju 6 bodova manje. To može da se stigne, pogotovo ako Vintertur igra kao protiv Ciriha u prošlom kolu. Tada su jednu od najboljih ekipa Švajcarske, u ovom trenutku, pobedili sa 2:1 i prekinuli niz od četiri uzastopna prvenstvena poraza. Ipak, od ta četiri poraza tri su doživljena u gostima, a jedini na domaćem terenu bio je od Jang Bojsa, aktuelnog šampiona i trenutnog lidera. Opstanak je i dalje prvi cilj za Vintertur, a zima će biti mnogo prijatnija u slučaju pobede nad Lozanom.

Lozana

Povratnik u švajcarsku elitu, ekipa Lozane, počela je dosta slab o i u prvih devet kola ostvarila samo jednu pobedu. Taj trijumf dogodio se u 4. kolu prvenstva kada su kao gosti slavili na legendarnom Sent Jakobu protiv ekipe Bazela. U drugom delu jeseni Lozana je igrala sdosta stabilnije, na osam narednih mečeva pobedili su četiri puta i pred ovo, poslednje jesenje, kolo, nalazili su se na odličnom 8. mestu sa 20 osvojenih bodova. Međutim, samo su jedan bod sakupili više od Vintertura, a u toj grupi timova sa po 20 bodova nalaze se i Grashoopers i Iverdon. I njima je prioritet opastanak u Super ligi, a bilo bi idealno ako bi posle 22 kola bili u gornjoj polovini tabele i na taj način igrali plej-of za titulu i Evropu, ali bi automatski rešili i sve dileme oko opstanka. Lozana nije pobedila u dva prethodna kola, nakon ubedljivog poraza na Lecigrundu od \'\'Skakavaca\'\', igrali su nerešeno sa Servetom pre sedam dana.

Predlog

Ovo je drugi okršaj Vintertura i Lozane u aktuelnom prvenstvu, a sva je prilika da će ih imati još dva. Krajem avgusta Vintertur je slavio u Lozani sa čak 5:2 i to je bila najbolja igra ovog tima ove jeseni. Kad su uspeli da imdaju pet golova na strani, verujemo da fudbaleri Vintertura mogu barem dva pred svojim navijačima. Uspeli su to protiv Ciriha, pa uspeće i protiv Lozane. Za T12+ kvota je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.