Ponedeljak, 18/12 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Premijer Liga
18/12Zrinjski vs Sarajevo1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
17/12/2023 22:21
U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, aktuelni šampion Zrinjski će u Mostaru dočekati Sarajevo. Meč je na programu od 18 časova.
Zrinjski

Častan oproštaj od Evrope su upriličili igrači Zrinjskog pošto su u četvrtak remizirali sa jednom od najboljih ekipa Premier lige - Aston Vile. Neriješen rezultat (1:1) je pokazao da ekipa iz Mostara posjeduje kvalitet i da će u nastavku nacionalnog šampionata imati za šta da se bore. Sa 35 osvojenih bodova i jednom utakmicom manje, zaostaju 10 bodova za prvoplasiranim Borcem i današnji meč će jedonostavno morati da dobiju.

Sarajevo

Dolaskom novog trenera na početku sezone, tim je poprilično stabilizovan što se vidi i na dosadašnjim rezultatima. Sa 33 osvojena boda zauzimaju 3. mjesto na tabeli, a u poslednjem kolu su trijumfovali protiv ekipe GOŠK-a rezultatom 3:0. U prošloj sezoni su slavili u Mostaru rezultatom 2:3 ali smo mišljenja da ovog puta neće imati tako lak posao. Na prethodnom gostovanju su takođe igrali u Mostaru ali protiv ekipe Veleža kada su poraženi sa 0:1.

Prijedlog

Mišljenja smo da je Zrinjski kvalitetnija ekipa i da u ovom meču jednostavno moraju krenuti agresivno od samog starta. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.60 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.