Utorak, 19/12 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
19/12Verder Bremen vs RB Leipzig1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
18/12/2023 13:32
Poslednje kolo u nemačkoj Bundelsigi igra se u utorak i sredu. Sledi mesec dana pauze pa se šampionat nastavlja. U Bremenu gostuje Lajpcig u utorak od 18.30.
Verder

Čini nam se da su Zeleni iz Bremena uhvatili korak, ali baš pred prvenstvenu pauzu. U prethodna dva kola uzeli su četiri boda, prvo su pobedili Augzburg na svom Vezeru a onda uzeli bod na gostovanju u Menhengeladbahu. Pred poslednju prvenstvenu rundu u 2023. godini Verder se nalazi na 14. mestu sa 15 bodova. Takvim plasmanom teško da neko u ovom klubu može biti zadovoljan, pogotovo jer su od prvog tima ispod crte udaljeni samo pet bodova. Nema sumnje da će se Verder boriti za opstanak ove sezone i njim aće svaki bod biti veoma važan. Lrepo bi bilo da se od navijača pred praznike oproste uspešhom u duelu sa timom koji se plasirao u osminu finala Lige šampiona, ali će to biti veoma teško.

Lajpcig

Bikovi su možda odigrali slabije nego što se to očekivalo u Bundelsigi, pogotovo nakon onog časa fudbala Bajernu u Super kupu na startu sezone. Ipak, mic po mic stigli su do treće pozicije, ali sa solidnim zaostatkom za vodećim Leverkuzenom od sedam bodova. Nije to nešto što na proleće ne može da se stigne, ali ne treba zaboraviti da ove dve ekipe razdvaja Bajern. Tim ih Minhena je i dalje glavni favorit za osvajanje Salatare, pogotovo je rima i jedan zaostali meč, onaj protiv Union Berlina koji je odložen zbog velikih snežnih padavina u Bavarskoj. Bikovi su pobedili u poslednje četiri utakmice, tri u Bundesligi i jednoj u Ligi šampiona. U prvenstvu su pobedili Hajdenhajm i Hofenhajm na svom terenu, ali i Borusiju u Dortmundu. Ako završe jesen novim trijumfom, polusezona bi mogla da dobije pozitivnu ocenu.

Predlog

Uzimajući u obzir da domaći teren u Nemačkoj ne predstavlja neku veliku prednost, to što se meč igra na Vezeru ne mora ništa da znači. Lajpcig je svakako kvalitetniji tim od Verdera, ali ni to nije garancija pobede. Videlo se to i prošle sezone kada je Verder pobedio Bikove na svom terenu. Ovog puta ne verujemo u to i očekujemo da Lajpcig sa tri boda ode na kratak zimski san. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.