Četvrtak, 21/12 - Fudbal, Engleska, Liga 1
21/12Derbi Kaunti vs Lincoln CityUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
20/12/2023 15:11
Premijerna utakmica poslednjeg kola prvog dela prvenstva u engleskoj Ligi 1 igra se u derbiju. Ovnovi dočekuju Linkoln u četvrtak od 20.45.
Derbi Kaunti

Ovnovi niako da se vrate u Čempionšip iz koga su ispali zbog fnansijskih problema i posle odluke Saveza da im oduzme veliki broj bodova. Ovo im je treća sezona u Ligi 1 i ponovo su  daleko od direktnog plasmana u najjaču drugu ligu na svetu. Derbi Kaunti se nalazi na 6. mestu posle 21. kola, a s obzirom da imaju jedan zaostali meč, uz pobedu na najemu bili bi čak treći. Ipak, prvoplasirani Portsmut ima osam bodova više, pa bi njihova legitimna meta trebalo da bude drugo mesto na kome se trenutno nalazi Piterboro sa 4 boda više. U subotu je Derbi odigrao nerešeno na svom terenu sa Vajkombom. Poveli su kasno, desetak minuta pre kraja, ali su primili gol iz penala u 98. minutu i ostali bez dva kapitalna boda protiv jednog sasvim prosečnog rivala. Na taj način su prekinuli niz od pet uzastopnih prvenstveni pobeda.

Linkoln Siti

Nisu ni gosti slvili u prošlom kolu. Linkoln je dočekao tim Redinga i takođe ispustio prednost koju je stekao u prvih 45 minuta. Linkoln je takođe u gornjoj polovini tabele, imaju 5 bodova manje od Derbija ali i dve utakmice više odigrane, pa bi ta razlika, potencijalno, mogla da iznosi i svih 11 bodova. Međusobni duel je prilika da se približe mestu koje vodi u doigravanje, mada je pravo pitanje da li su oni uopšte zainteresovani za igranje u plej-ofu. Linkoln je tek drugu sezonu u Ligi 1 i prevashodni cilj mu je da postane stabilan trećeligaš. Na strani su odlični u poslednje vreme, na poslednja tri gostovanja u Ligi 1 uzeli su 7 bodova, imaju dve pobede i remi, a za tih 270 minuta nisu primili nijedan gol.

Predlog

Derbi je mnogo poznatiji klub i trofejniji, ali već godinama tavori, prvo u Čempionšipu, a sada i u Ligi 1. Najbitnije je da su se finansijski stabilizovali, a povratak u drugu ligu uslediće pre ili kasnije. Nerešeno sa Vajkombom je bio kiks, pa sada moraju da se \'\'vade\'\' protiv čvrstog Linkolna. Gosti retko primaju golove, do sada su primili manje od jednog po meču, a na strani im se mreža nije zatresla još od 18. novembra. Naš predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola kvota je 1.78 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.