Petak, 22/12 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
22/12Svonsi vs Preston Nort EndDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
21/12/2023 14:17
U Engleskog kreće \'\'božićno ludilo\'\'. U narednom periodu biće odigran veliki broj mečeva, što prvenstvenih, što u FA kupu. U petak od 20.45 Svonsi dočekuje Preston.
Svonsi

Velšani imaju samo jednu pobedu u poslednjih osam utakmica u Čempionšipu i situacija, posle polovine prvenstva, je takva da će im biti važnija borba za obezbeđevanje opstanka nego za plasman u plej-of. Ods kada su labudovi ispali iz elite nikako da dođu u situaciju da se plasiraju u Premijer ligu i uglavnom takmičenje završavaju u sredini tabele. o traje punih šest godina, a prošlu sezonu su okončali na 10. mestu. U subotu je Svonsi takođe igrao na svom stadionu Svetlsoti i izgubio od Midlzboroa sa 2:1. Nije to nikakvo čudo, oni su bez pobede pred svojim navijačima na šest poslednjih mečeva, a od starta sezone pobedili su u Velsu samo Šefild Venzdej i Norič. Mnogo više pobeda imaju u gostima, pa su slavili na četiri meča na strani i više su bodova doneli nego što su ih osvojili kao domaćini.

Preston

Gosti su bili najbolji tim lige na stratu sezone. Preston je pobeđivao u seriji i u prvih sedam kola imali su 6 poebda i remi u prvom kolu. Sa tih šest trijumfa u nizu zaizimali su lidersku poziciju ali se nekako znalo da to neće dugo trajati. Uskoro je Lester pretekao Preston, a to je uradio i Ipsvič. Posle 19 bodova iz 7 utakmica Preston je osvojio samo 3 u narednih šest. Kasnije su ponovo stabilizovali formu i sada zauzimaju solidno 8. mesto sa četiri boda manje od timova u zoni plej-ofa. To šesto mesto, poslednje koje vodi u doigravanje, krajnji je cilj Prestona i oni će učiniti sve da se plasiraju u plej-of i na taj način pokušaju da naprave ogroman uspeh i plasiraju se u elitu, mada su, po svemu, daleko od takve konkurencije.

Predlog

Ovo je drugi okršaj ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Sastali su se u okviru 4. kola šampionata, a tada je Preston bio u fantastičnoj formi i slavio nad Svonsijem sa 2:1. U subotu je i Preston izgubio kao domaćin, i to ubedljivo sa 5:1 od Votforda. Ovo je prilika da oba tima poprave utisak i steknu samopuzdanje pred naporan raspored u narednih dvadesetak dana. Očekujemo golove na ovom meču, barem po jedan na obe strane. Za GG kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.