Nedelja, 24/12 - Fudbal, Albanija, Kategoria Superiore
24/12Partizani Tirana vs Erzeni Shijak1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/12/2023 12:52
Aktuelni šampion Albanije ne bi trebao da ima težak posao u ovom kolu. U Tiranu dolazi prosečni Erzeni u nedelju od 17 časova.
Partizani

Šampion Albanije je odigrao dosta utakmica ove jeseni, što u domaćim takmičenjima što u kvalifikacijama za evropske kupove. Na kraju nisu uspeli da se domognu grupne faze pa ekipa Skenderbega ostaje jedina koja je predstavljala Albaniju u Evropi bar do Nove godine. Partizani su bili najbolji prošle sezone samo zahvaljujući boljem međusobnom skoru sa timom Tirane, s obzirom da su obe ekipe završile takmičenje sa identičnim brojem poena, ali je pehar otišao u vitrine Partizanija. U ovoj sezoni Partizani su trenutno na 2. mestu, sa pet bodova zaostatka za Egnatijom. U ovoj ligi se posle regularnog dela sezone najbolja četiri tima sele u plej-of posle koga će se dobiti novi prvak ali i timovi koji će narednog leta u evropske kvalifikacije.

Erzeni

Gosti su tim sa dna tabele, trenutno su na preposlednjem, 9. mestu, sa 18 bodova i pokušaće da se pomere makar jedno napred i tako izbegnu baraž za opstanak u elitnoj ligi. Plasman Albanije na EURO doneo je novi zamajac fudbalu u ovoj zemlji, pa je poraslo i interesovanje za domaće takmičenje, mada je njegov kvalitet i dalje dosta slab. Uglavno, dosta je stranih fudbalera i ima nekoliko timova koji su i letos u Evropi pokazali solidna izdanja. Erzeni spada u slabije prvoligaše, prošle sezone su završili na 8. mestu, a nekako i sada figuriraju kao tim koji će biti oko tog mesta. Efikasnost im je najveći problem, na poslednjih osam utakmica ovog tima ukupno je plao 6 golova. Oni nisu zatresli mrežu rivala na poslednja tri meča.

Predlog

Domaćin je apsolutni favorit u ovom meču, a golove, barem njih mnogo, ne treba očekivati. Partizani su savladali Erzeni u prvom delu sezone kao gosti sa 2:1, a dobili su u dva okršaja pre toga. Slaviće i sada, a za jedinicu se dobija koeficijent 1.48 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.