Utorak, 26/12 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
26/12Njukasl Junajted vs Notingem ForestUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
24/12/2023 23:34
Posle subotnjih poraza oba tima su u problemima. Meč na Sent Džejms parku igra se prvi posle Božića, a počinje u utorak u 13.30.
Njukasl

Svrake su doživele tri teška udarca u samo deset dana. Prvo su porazom od Milana na svom terenu, u poslednjem kolu grupne faze LIge šampiona, zauzeli poslednje mesto i oprostili se od Evrope, a onda su poraženi i u četvrtfinalu EFL kupa od Čelsija na penale, i tako ostali bez šanse da se bore makar za taj trofej. U subotu su gostovali u Londonu, još jednom, i izgubili od debitanta u Premijer ligi, ekipe Lutona, minimalnim rezultatom. Na tabeli su pali na 7. mesto, sa sedam bodova manje od tima koji je na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona. Njukasl u poslednjih šest utakmica, računajući sva takmičemnja, ima čak pet poraza i samo pobedu nad Fulamom na svom terenu.

Notingem Forest

U još težoj situaciji su Šumari iz Notingema. Forest je u poslednjih sedam kola osvojio samo jedan bod. Pred prethodno kolo je došlo i do smene trenera, Stiva Kupera je zanemio Nuno Espirito Santo, ali su ponovo upisali poraz. Dule sa Bornmutom je bio jako važan, navijači na Siti Graundu su se nadali trijumfu kao posledici šok terapije posle promene trenera, ali su Trešnjice odnele bodove iz Notingema. Za taj meč Šumari imaju i malo opravdanje, od 23. minuta su igrali sa igračem manje kada je zbog neopreznosti i dva žuta kartona isključen Boli. I sa čovekom manje Notingem je poveo u drugom poluvremenu, ali je onda na scenu stupio neverovatni Dominik Solanke, najbolji strelac i igrač Bornmuta. Sa dva gola je doneo preokret, Bornmut je uspeo da izjednači preko Vuda, ali je Solanke dao i treći gol, ovog puta u poslednjim sekundama nadoknade.

Predlog

Forest je skliznuo na 17. mesto i ima samo dva boda više od Lutona koji je u zoni ispadanja, s tim da Šeširdžije imaju i meč manje. Borba za opstanak će izgleda biti njihova sudbina i ove sezone ali se navijači nadaju da Nuno Espirito Santo može da uradi sa Notingemom ono što je uspeo u Vulverhemptonu. Oba tima igrače na pobedu, domaćin je favorit, ali ne potcenjujemo ni Šumare. Naš predlog je 3+ sa kvotom 1.77 u kladionici Meridianbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.