Utorak, 26/12 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
26/12Genk vs Antverpen RojalDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
24/12/2023 23:50
Belgijanci, poput Engleza, igraju i na Božić, a derbi 20. kola igra se u Genku. Šampion Antverp gostuje u ovom gradu u utorak u 13.30.
Genk

Porazom u derbiju protiv Anderlehta u Briselu fudbaleri Genka su pali na 7. mesto i trenutno nisu u zoni plasmana u plej-of. Prethodne sezone bili su na korak od titule u Župiler ligi, a u jednom id najneverovatnijih finiša bilo kog prvenstva, trofej je otišao u Antverpen, mada su u toku poslednjeg kola na prvom mestu bili i Rojal Union i Genk. Što se tiče Evrope Genk nije bio uspešan ni u Ligi konferencija i nije se plasirao u nokaut fazu. Završili su kao treći u grupi iza Fiorentine i Ferencvaroša, a samo ispred Čukaričkog. Ni letnje kvalifikacije nisu bile uspešne, pa ih je Olimpijakos izbacio iz Lige Evrope. Da jesen nije bila uspešna za ovaj klub potvrđuje i ispadanje iz Kupa Belgije i to od drugoligaša Ostendea.

Antverp

Aktuelni šampion belgije je u ovom momentu  tek na 5. mestu sa čak 15 bodova manje od vodećeg Rojal Uniona i sa minimalnim izgledima da odbrani naslov. Istina, posle 30 kola u regularnom delu prvensva igraće se i plej-of, u kome će sada igrati šest prvoplasiranih timova, pa nas očekuju još deset kola. Antverp je debitovao u grupnoj fazi LIge šampiona, do nje su stigli eliminacijom grčkog AEK-a, a u grupi su upisali pet poraza i samo jedan trijumf. Jedan, ali vredan. U poslednjem kolu su pobedili slavnu Barselonu na svom terenu u Antverpenu sa 3:2. U poslednjih sedam kola Antverp nema poraz u Župiler ligi, od toga su četiri puta pobedili i tri puta remizirali. U dva prethodna kola su igrali nerešeno sa Anderlehtom i Vesterloom.

Predlog

Remi sa ekipom Vesterloa bio je kiks Antverpa, ali i poraz Genka od Anderlehta može se tako okarakterisati. Ovo je prilika da se iskupe, a posebno se to odnosi na Genk koji nije ni u zoni plej-ofa. Oba tima moraju da igraju na pobedu, remi ne bi zadovoljio ni Genk ni Antverp, pa slobodno kođete igrati na golove. Naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.57 u kladionici Superbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.