Utorak, 26/12 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
26/12Preston Nort End vs Lids Junajted1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
25/12/2023 00:11
Domaćin nezadrživo pada na tabeli dok se gst održava u vrhu. Utakmica u Prestonu igra se u utorak u 13.30.
Preston

Kada je Preston krenuo sa pobedama na početku sezone znali smo da to ne mođe predugo da traje. Nije ovo tim za velike domete, a tu mislimo na plasman u Premijer ligu. Zahvaljujući odličnom startu i 6 pobeda i dva remija u prvih osam kola, ovaj tim je i dalje na sigurnom 13. mestu. U prvih osam kola osvojili su 20 bodova, a u narednih 15 utakmica samo 12 bodova. U subotu su poraženi u Velsu od Svonsija sa 2:1, što i nije loše ako se zna da su pre toga na svom terenu izgubili od Votforda sa 5:1. Na svom Dipdejlu Prestonon Nort End je vezao tri poraza pošto su pre Votforda izgubili i od Kardifa i Kvins Park Rendžersa. Recimo još da je Preston sličan broj bodova osvojio i na svom terenu i na strani, što znači da su već četiri puta izgubili pred svojim navijačima.

Lids

Jorkširci idu u Preston po bodove jer jedino serijom pobeda mogu da uhvate korak sa vodećim tandemom koji čine Lester i Ipsvič. Ova dva tima su ispred Lidsa na tabeli, a Ipsvič je na dostižnih sedam bodova, dok su Lisice na čak 13 bodova razlike. Mogao je Lids da bude bliži rivalima da pre subotnje pobede, upravo nad Ipsvičem, nisu uzeli samo bod u dva kola. Poraz od Sanderlenda i remi sa Koventrijem, mogli bi skupo da koštaju tim sa Eland Rouda, ali su u subotnje rano posle podne deklasirali Traktor Bojse iz Ipsvića i pokazali im da su ipak oni prošlogodišnji premijerligaši, dok je Ipsvič prošle godine igrao u Ligi 1. I drugo mesto na kraju sezone je po meri Lidsa, i sva njihova nastojanja biće posvećena tom cilju.

Predlog

Da se ova utakmica igrala u avgustu ili septembru šanse Prestona bi bile mnogo veće. Tada je ovaj tim bio u mnogo boljoj formi od Lidsa koji se još nije snašao u Čempionšipu. Vremenom Lids pokazuje da ima kvalitet za povratak u elitu, pa očekujemo da odnesu sva tri boda i iz Prestona. Za dvojku se u kladionici  MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.