Sreda, 27/12 - Fudbal, Izrael, Ligat ha'AL
27/12Makabi Tel Aviv vs Beitar JerusalemUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
25/12/2023 20:01
U Makabiju su rešili da prekinu dominaciju Hapoela iz Haife. Lider izraelskog prvenstva dočekuje Beitar u sredu u 19.30.
Makabi Tel Aviv

Izraelski šampionat igra se po ubrzanom ritmu jer je neplanirana pauza zbog poznatih događaja i krize u Pojasu Gaze trajala čak dva meseca. Makabi je u tom periodu igrao samo utakmice u Ligi konferencija i to na vrlo uspešan način. Od prekida domaćeg prvenstva početkom oktobra odigrali su pet utakmica u Evropi, nisu mogli da igraju na svom terenu kao domaćini već u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a, ali su pobedili na četiri meča i na kraju zauzeli prvo mesto u grupi ispred Genta i plasirali se direktno u osminu finala tog takmičenja. U domaćem prvenstvu su lideri sa 6 bodova više od Imenjaka iz Haife, a 7 od aktuelnog prvaka Hapoela uz i meč manje odigran. Sve je to poslednica odličnog skora, ovaj tim je u 10 kola pobedio 9 puta i jednom igrao nerešeno.

Beitar Jerusalim

Gosti iz Jerusalima ne mogu se pohvaliti uspešnom sezonom, barem do sada. Beitar je tek na 9. mestu sa samo 11 osvojenih bodova iz 11 utakmica. Oni su posle pauze izgubili samo jednom, u prvom meču nastavka šampionata, a od tada su vezali pet utakmica bez poraza sa tri remija i dve pobede. U prethodnom kolu su odigrali nerešeno protiv Hapoela Ber Ševe na svom terenu u pravoj goleadi sa osam golova ukupno. Tako je Beitar na samo dve utakmice u prethodnih sedam dana postigao sedam golova, s obzirom da su pre 4:4 sa Hapoelom Ber Ševom pobedili sa 3:0 na gostovanju u Netanji.

Predlog

Ova dva tima su u prethodnoj sezoni igrala tri puta, dva puta u prvenstvu i jednom u Stejt kupu. Na ta tri meča ukupno je palo 12 golova, pa očekujemo efikasan meč i sada, mada je Makabi svakako favorit. Za 3+ koeficijent u kladionici Primobet iznosi 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.