Četvrtak, 28/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/12Žalgiris Kaunas vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
26/12/2023 20:10
Oba tima ulaze u duel posle poraza u prošlom kolu na domaćem parketu. Utakmica poslednjeg kola prvog dela Evrolige igra se u Kaunasu u četvrtak od 19. časova.
Žalgiris

\'\'Zelena šuma\'\' je sve dalje od plej-of ali se to možda i naziralo posle slabo odrađenog prelaznog roka. Prošle sezone plasirali su se u četvrtfinale, nadali se da igraju na fajnal-foru, čiji su bili i domaćin, ali se isprečila Barselona i \'\'počistila\'\' ih sa 3:0 u pobedama. Prošle sedmice ih je ponovo pobedila Barselon, i to u Kaunasu, i sada su na učinku od samo 5 pobeda i čak 11 poraza u prvih 16 kola. Posebno zabrinjava njihov učinak na domaćem terenu koji je do ove sezone bio pravi bastion. Sada Žalgiris ima dve pobede i 5 poraza u sedam utakmica u Kaunasu. Butkevičijus je još van stroja, a pitanje je da li će se \'\'skinuti\'\' novajlija Manek.

Makabi Tel Aviv

Sezona je počela sjajno za Ponos Izraela, u prvom kolu je makabi deklasirao Partizan na svom parketu a onda se sve raspalo. Izbila je kriza u Pojasu gaze, počele su borbe a odluka je bila da Makabi ne može da bude domaćin u Tel Avivu. Posle dosta problema za novi dom košarkaša iz Izraela izabran je glavni grad Srbije Beograd, a Makabi od tada igra svoje mečeve kao domaćin u hali \'\'Aleksanadr Nikolić\'\'. Međutim, mečeve igraju bez prisustva publike, a na takvu košarku igrači koji su nosili, ili nose, dres makabija, nisu navikli. Pobediti Makabi u gostima bila je skoro nemoguća misija, ali se sada to često dešava. U prošlom kolu je Zvezda došla do svoje prve \'\'gostujuće\'\' pobede, bađ protiv makabija, ali su crveno-beli do ove sezone u bivšem Pioniru igrali kao domaćini, pa je veliko pitanje ko je bio gost u tom okršaju. Makabi ima 9 pobeda i 7 poraza i sa ovim učinkom i dalje se mogu nadati plej-ofu, ili makar plej-inu.

Predlog

Novi poraz bi za Žalgiris bio verovatno i kraj nadanja o doigravanju. Oni moraju po svaku cenu da pobede Makabi, ali je izvesno da je kvalitet na strani gostiju. Problem za Izraele je to što su Amerikanci iz ovog tima putvali za Božić kući i pitanje u kakvom su trenutno fizičkom stanju. to je šansa za Žalgiris i očekujemo da je oni iskoriste. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.