Četvrtak, 28/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/12Anadolu Efes vs Fenerbahçe1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/12/2023 20:48
Pre dve sedmice Efes je pobedio Fener u turskom prvenstvu i tako \'\'smenio\'\' trenera Itudisa. Može li njegov naslednik na klupi, Šarunas Jasikevičijus, da osveti kolegu. Istanbulski okršaj u Evroligi igra se u četvrtak u 18.30.
Anadolu Efes

Neverovatni problemi sa povredama počeli su da uzimaju danak kod Pivara. Efes je vezao tri uzastopna poraza u Evroligi i spustio se do 13. mesta posle 16. koa u elitnom takmičenju. Do sada je dvostruki uzastopni šampion Everope ostvario 7 pobeda i doživeo 9 poraza i moraće mnogo bolje da zaigra u drugom delu sezone da bi prošao u doigravanje, što mu prošle nije pošlo za ruukom. Polako se vraćaju povređeni igrači, a dovedena su i dva odlična pojačanja u ovom periodu dok su bili desetkovani. Uskoro će trener Džan imati na raspolganju skoro 20 odličnih košarkaša i biće pravo pitanje koga ostaviti van protokola. Oturu i Daum su pokazali da kogu da igraju i Evroligu i sada je na treneru da im pronađe pravo mesto u rotaciji.

Fenerbahče

Poraz od Efesa koji je u tom trenutku bio bez više od pola tima doneo je tektonske promene u Fenerbahčeu. Otkaz je dobio trener Dimitris Itudis koji je doveden da ekipu vrati na mesto gde ju je postavio Željko Obradović, mentor Itudisa, na vrh Evrope. Grk nije bio uspešan u tome, prošle sezone je Fener zaustavljen u četvrtfinalu od Olimpijakosa, a posle niza od četiri uzastopna pora, po dva u tursko ligi i Evroligi, Itudis je morao da ode. Stigao je Šarunas Jasikevičijus i šok terapija je odmah dala rezultate. Fener je vezao pet pobeda od dolaska Litvanca, tri u Evroligi i dve u prvenstvu. Pred poslednje kolo prvog dela sezone u elitnom takmičenju imaju 9 pobeda i 7 poraza i nalaze se u grupi timova koji su na granici plej-ofa i plej-ina.

Predlog

Fenerbahče ima mnogo manje problema sa povredama, amada su i oni u jednom delu sezone bili bez nekolicine važnih igrača. U Efesu još uvek ne mogu da računaju na Klajburna, Vilisa i Plajsa, ali je situacija kud i kamo bolja nego pre desetak dana. Razigrali su se Tajrik Džons i Darijus Tompson, pa bi oni, uz dvojica pominjanih novajlija, ali i odličnog Larkina, mogli ponovo da bace velikog rivala na pleća. U gradskom derbiju Istanbula predlažemo jedinocu sa kvotom 2.17 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.