Petak, 29/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
29/12ALBA Berlin vs Olympiakos PiraeusUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 82.50
8 / 10 Ulog
28/12/2023 13:33
Albatrosi su daleko od plej-ofa ali umeju da iznenade, kao što su to uradili protiv Barselone. Pirejci gostuju u Berlinu u petak u 20 časova.
Alba

Samo tri pobede imaju Albatrosi u prvih 16 kola ovogodišnje Evrolige i šanse da zaigraju makar u plej-inu su stvarno minimalne. Ne samo da Alba ne igra dovoljno dobro da bi mogla da se nada takvom scenariju, već su i po kvalitetu daleko i od prošlogodišnjeg tima koji su imali. Nekoliko nosilaca igre je otišlo, tu pre svega mislimo na Luka Sikmu, Maodo Loa i Džejlina Smita, a i povrede su iz stroja, posebno na startu takmičenja, izbacile neke igrače. Ipak, umela je Alba i prijatno da iznenadi. Tu pre svega mislimo na pobedu nad Barelonom pre desetak dana, i tada su se navijači berlinskog tiima ponadali da nije kasno za hvatanje priključka. Hladan tuš je usledio samo tri dana posle te velike pobede, ponovo su igrali na svom terenu ali je Fenerbahče lako slavio i pritom im ubacio preko 90 poena. U tom duelu najviće su poazala dvojica novajlija, Sterling Braun i Met Tomas, ali dvojica bivših NBA igrača nisu bila dovoljna da se na pleća položi istanbulski tim. Od Albe je slabiji samo Asvel pred poslednje kolo prvog dela sezone s obzirom da tim iz Vilerbana ima samo dva trijumfa.

Olimpijakos

Sa 50% uspešnosti u prvih 16 kola niko u Olimpijakosu ne može da bude zadovoljan. Prošle sezone u ovo vreme, a i do kraja regularnog dela Evrolige, Olimpijakos je bio prvi na tabeli i kao takav je ušao u plej-of. Samo par sekundi su ih delila od titule prvaka Evrope, ali je koš Serhija Ljulja srušio sve snove navijača kluba iz Pireja. U odnosu na prošlu sezonu crveno-beli su bez najboljeg igrača Saše Vezenkova ali i iskusnog Kostasa Slukasa. Došli su neki novi igrači, takođe kvalitetni, ali im očigledno treba vremena da se sve to posloži u ekipi Jorgosa Barcokasa. Najdžel Vilijams-Gos i Nikola Milutinov mogu da dobiju prelaznu ocenu, ali se to ne mođe reći za Ignasa Brazdejkisa i Luka Sikmu. Najnovije pojačanje je Filip Petrušev i njegova prava izdanja se tek očekuju. Posle dva uzastopna poraza u Evroligi, od Valensije u Pireju i Virtusa u Bolonji, pobedili su u prošlom kolu na gostovanju u Vilerbanu i pobeda nad Albom bi donela skor 9-8 na polovini takmičenja.

Predlog

Prošlog februara Olimpijakos je dekalsirao Albu u Berlinu ali je tada tim iz Pireja bio sa najboljim učinkom u Evroligi. Sada je situacija nešto drugačija, Alba je opet na samom dnu ali su i Grci daleko od vrha. Bilo kako bilo, gosti su veliki favoriti za pobedu a naš predlog je gost daje više od 82,5 poena na meču. Za (+) koševe na Olimpijakos kvota je 1.88 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.