Petak, 29/12 - Fudbal, Engleska, Liga 1
29/12Oxford United vs Derbi Kaunti1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
28/12/2023 13:56
Engleske lige nastavljaju se u ludačkom ritmu. Opet se igra kompletno kolo u Ligi 1, a jedan od zanimljivijih mečeva je između Oksforda i derbija. Meč je na programu u petak od 20.45.
Oksford Junajted

re tri dana je Oksford imao mnogo problema u duelu sa drugim univerzitetskim centrom u Engleskoj, timom Kembridža. Mada su njihovi rivali daleko iza njih, Oksford je do trijumfa došao posle preokreta i to golom duboko u sudijskoj nadoknadi. Tri boda su Oksfordu pomogla da ostanu u vrhu tabele, nalaze se na 5. mestu pred ovo kolo sa 43 boda, koliko imaju i Derbi ispred njih, te Stivenidž iza njih. Razlika je samo u broju odigranih utakmica, pa su Ovnovi odigrali meč manje od njih, a Stivenidž meč više od Oksforda. U odnosu na početak sezone ova ekipa igra dosta slabije a to pokazuju i rezultati. Pobeda nad Kembridžom bila je tek druga u poslednjih sedam utakmica u ligi.

Derbi Kaunti

Ovnovi su bili strpljivi i mic po mic stiglu u vrh tabele. Najbitnije je da se nekadašnji slavni klub ratosiljao finansijskih okova koji su pretili da ga ugase, ali su uspelisamo da ga presele rang niže i Derbi je drugu sezonu u Ligi 1. Povratak u Čempionšip je glavni cilj, a da li će to uraditi direktno ili preko plej-ofa, nije toliko važno. Naravno, mnogo lakše je da zauzmu jedno od prva dva mesta i tako odu u viši rang bez doigravanja  koje može biti i naporno i neizvesno. Trenutno su Ovnovi na 4. mestu, imaju 43 boda, samo dva manje od drugoplasiranog Piterboroa. Ispred njih je i Bolton sa dva boda više, a lider je sakupio 6 poena više od Derbija, ali ima i jednu utakmicu više odigranu. Stvari se dobro razvijaju za Kaunti, pre tri dana su slavili na gostovanju u Viganu i to golom u samom finišu meča, a niko ne bi imao ništa protiv da se isto dogodi i u Oksfordu.

Predlog

Ovo je već drugi okršaj ova dva tima u aktuelnoj sezoni. prvi su igrali još letos u Derbiju, bilo je to 3. kolo a Oksford je slavio kao gost sa 2:1. U to vreme tim iz univerzitetskog centra bio je u mnogo boljoj formi, a sada je obrnut slučaj. Derbi je u poslednjih osam kola upisao sedam pobeda i samo jedan remi, pa očekujemo da će seriju trijumfa nastaviti i na gostovanju u Oksfordu. za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.