Subota, 30/12 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
30/12Luton vs ČelsiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
29/12/2023 12:58
Luton nije bio na pravom nivou u prvom duelu sa Čelsijem. Sada je situacija drugačija i Šeširdžije mogu i da pobede Plavce. Prva utakmica novog kola engleske Premijer lige igra se u subotu u 13.30.
Luton

Luton je vezao dve velike pobede u prethodnih sedam dana ali i sa tih šest bodova još uvek nisu napustili zonu ispadanja. Istina, imaju i jedan zaostali meč, onaj sa Bornmutom, pa bi u slučaju osvajanja tri boda u njemu sada bili iznad crte. No, najbitnije je biti iznad crte posle 38. kola, na kraju sezone. Šeširdžije su pobedile Njikasl na svom terenu i Šefild Junajted na strani. I na dva meča koja su izgubili pre toga bili su odični. Porazi su doživljeni od Arsenala i Mančester Sitija, a u obe utakmice Luton je bio u prednosti. Protiv Čelsija su odigrali slabo na Stamford Bridžu na početku sezone i sada će pokuašti da pred svojim navijačima, na svom Kenilvort Roudu, pobede gradskog rivala i tako stave trešnjicu na šlag u ovoj sjajnoj godini za njih u kojoj su po prvi put zaigrali u Premijer ligi.

Čelsi

Plavci igraju sve bolje kako prvenstvo odmiče ali su i dalje daleko od vrha tabele i ostvarenja svojih zacrtanih ciljeva. Za Čelsi bi veliki uspeh bio plasman u Ligu šampiona, ali u to skoro niko više ni ne veruje, pa bi i ulazak u neki od evropskih kupova bio kvalitativni iskorak u odnosu na prethodnu sezonu kada su ostali bez Evrope. Šansu da sezonu završe trofejem imaju u EFL kupu u kom su se plasirali u polufinale, pa će možda sve biti posvećeno i tom cilju u predstojećim danima. Posle utakmice sa Lutonom Čelsi igra meč FA kupa protiv drugoligaša Prestona, a odmah zatim i polufinalni u EFL kupu takođe sa timom iz Čempionšipa, gradskim rivalom Midlzborom. U prethondih sedam dana Čelsi je poražen u Vulverhemptonu sa 2:1, a onda je identičnim rezultatom pobedio Kristal Palas na svom terenu, i to su pobedonosni gol postigli u samom finišu meča.

Predlog

Luton je prepun sampouzdanja i sada žele, da posle Njukasla, \'\'skinu\'\' još jedan veliki skalp. Jesu Svrake učesnici Lige šampiona, ali je Čelsi tim sa mnogo većim rankingom od Njukasla. Bio bi to sjajn završetak ove godine za njih i odličan zamajac za narednu u kojoj planiraju da opstanu u Premijer ligi. Naš predlog za prvi meč 20. kola je igra gol-gol za koju u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.