Utorak, 02/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/01Žalgiris Kaunas vs ALBA Berlin1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
01/01/2024 15:19
Sa novim trenerom Litvanci se nadaju čudu u drugom delu sezone u Evroligi. Meč sa berlinskom Albom igra se u utorak u 19 časova.
Žalgiris

Nakon šest uzastopnih poraza u Evroligi i sa samo 5 pobeda u 17 utakmica, jasno je bilo da Maksvitis više ne može da \'\'preživi\'\' na klupi jedinog litvanskog predstavnika u Evroligi. Selektor Litvanije već je bivši, na kraju mu je presudio poraz od Makabija u Kaunasu pred kraj prethodne kalendarske godine. Već je angažovan novi trener, to je poznato lice Andrea Trinkijeri. Bivši trener mnogih klubova, između ostalih Partizana i Bajerna, debitovaće u meču sa Albom, klubom sa kojim je ogigrao mnogo mečeva dok je vodio Bavarce. Situacija s povredama je bolja, Žlgiris će biti skoro kompletan protiv Albatrosa i pobeda je imperativ. Teško je očekivati da sa sadašnjih pet pobeda Žalgiris stigne makar do plej-ina, ali svakako da vredi pokuašti.

ALBA

Berlinski tim je još slabiji od Litvanaca nakon prvog dela sezone. Alba ima samo 3 pobeda i čak 14 poraza i gotovo izvesno ni ove sezone neće videti doigravanje, pa čak ni novoustanovljeni plej-in. Od tri pobede, koliko Alba ima, jedna je ostvarena baš protiv Žalgirisa u Berlinu, a ostale dve stigle su u mečevima sa Olimpijom i Barselonm, takoše u nemačkoj prestonici. Dakle, Alba još uvk nema pobedu na strani u Evroligi, a odigrala je osam utakmica. U Kauns putuju u nekompletnom sastavu, mada je kadrovska situacija kud i kamo bolja nego na početku sezone. Erikson i Samar su van stroja a veliko je pitanje hoće li se oporaviti Olinde. Izrael Gonzales nema pritisak rezultata i može u Albi da ukazuje šansu mladim igračima. I ove sezone se pojavilo nekoliko novih, ali ukupni učinak tim je daleko od zadovoljavajućeg. U poslednjem kolu u 2023. godini Alba je ubedljivo poražena od Olimpijakosa pred svojim navijačima, mada je odigrala odlično prvo poluvreme. Potop je usledio u nastavku kada su taj deo igra izgubili sa 54:34, sa čak 30 poena razlike.

Predlog

Pobeda Albe nad Žalgirisom pre mesec dana bila je prilično iznenađenje, pogotovo jer su Litvanci u to vreme igrali odlično strani i uzeli nekoliko velikih pobeda. Taj poraz u Berlinu kao da im je dodao dodatni teret na leđa i \'\'zelena šuma\'\' se osušila. Sa Trinkijerijem na klupi verujemo u bolje dane Žalgirisa, a početak će biti pobeda nad Albom. Predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.35 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.