Utorak, 02/01 - Fudbal, Italija, Kup Italije
02/01Milan vs Kaljari1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
01/01/2024 15:35
Prve utakmice u 2024. godini Italijani će odigrati u kupu. Na teren prvi izlaze fudbaleri Milana i Kaljarija u osmini finala najmasovnijeg takmičenja. Meč na San Siru igra se u utorak u 21 čas.
Milan

Rosoneri su tek pobedom u Njukaslu uspeli da izbore nastavak boravka u Evropi, ali će se iz Lige šampiona preseliti u slabiju Ligu Evrope. U Seriji A su trenutno na 3. mestu sa solidnim zaostatkom za vodećim dvojcem. Od Intera imaju 9 a od Juventusa 6 bodova manje. Prošlog vikenda Milan je imao težak okršaj sa Sasuolom na svom terenu i dobio ga je minimalnim rezultatom. To im je bio četvrti uzastopni trijumf na Sa Siru mada su u međuvremenu izgubili od Borusije iz Dortmunda u Ligu šampiona. Što se Kupa Italije tiče, do osmine finala Milanezi su bili slobodni i ovo je njihov prvi izlazak na teren. Zbog dobrog plasmana u prošloj sezoni Milan ima priliku da sa samo četiri pobede dođe do prvog trofeja u sezoni.

Kaljari

Povratnik u italijansku elitu ima preča posla nego što je to kup. Za tim sa Sardinije najbitnije je da što pre obezbede opstanak i da im se ne dogodi da ponovo moraju u Seriju B, jer je i ona jedna sezona navijačima teško pala. Posle 18 odigranih kola Kalajri se nalazi u zoni ispadanja, istina sa istim brojem bodova kao tim ispred njih koji je van te zone, ali i sa slabijom gol razlikom. To 18. mesto unosi zebnju pred kraj prvog dela sezone, ali je ostalo mnogo utakmica i šansa da se popravi ovaj skor svakako postoji. Kalajri je već izbacio dve jake ekipe u Kupu Italije, prvo Palermo na Siciliji a onda i Udineze u Udinama. Što se prvenstva tiče godinu su zatvorili remijem bez golova sa Empolijem na svom Unipol Domusu, a pre tog remija imali su dva vezana poraza.

Predlog

Ova dva tima sastala su se krajem septembra u prvenstvu, domaćin je bio Kaljari ali je Milan slavio na Sardiniji sa 3:1. Naravno da su Rosoneri favoriti i u gradu mode, a pogotovo jer je gostima meč sa Lećeom u subotu mnogo značajniji. Naravno, ukoliko se ukaže šansa da Kaljri slavi na San Siru, oni je neće ispustiti, ali je naš predlog jedinica sa koeficijentom 1.42 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.