Sreda, 03/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/01Virtus Bologna vs Bayern München1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
01/01/2024 23:24
Mora se priznati da su Bolonjezi najprijatnije iznenađenje posle prvog dela sezone u Evroligi. Na početku drugog dela dočekuju minhenski Bajern u sredu od 20.30.
Virtus

Ekipa iz Bolonje odnela je bodove iu pakla Arene i savladala Partizan u četvrtak u 17. kolu. Taj trijumf je samo potvrdio odličnu polusezonu za Virtus koji u drugi deo ulazi sa 12 pobeda i samo 5 poraza i nalazi se na drugom mestu odmah iza neprikosnovenog Reala. Sve to izgleda još bolje kada znamo da su takmičenje započeli porazom od Žalgirisa u svojoj Paladoci, pa su mnogi smatrali da nisu konkurentni ni za plej-in, a kamoli plej-of. Međutim letos je na klupu došao izvrsni Luka Banki, trenr koji je na Mundobasketu činio čuda sa Letonijom i stigao do 5. mesta i to bez najboljeg igrača Kristapsa Porzingisa. U timu se kvalitetom izdvaja Tornike Šengelija, ali pored Gruzijca tu je i Marko Belineli, uz pravu plejadu, do ove sezone, ne tako značajnih košarkaških imena. Virtus igra sjajnu odbranu i to je njihov najveći plus. Problem je najnovija povreda Ognjena Dobrića, iz ekipe je otiša plej Džejlin Smit u Partizan, ali je on imao minimalnu minutažu. Pred drugi deo sezone stigao je hrvatski centar Andrija Žižić iz turskog Efesa.

Bajern

Bavarci su van zone plej-ina ali sa 8 pobeda u 17 kola vrlo su blizu doigravanja. Ne možemo reći da je to slab rezultat, pogotovo jer su imali dosta problema sa povredama i trebalo je vremena da se košarkaši naviknu na novog trenera Pabla Lasa, ali i on na njih. Treba reći da je u Bajern došao i Serž Ibaka, jedna od NBA zvezda koje od ove sezone igraju ponovo, ili po prvi put, na Starom kontinentu. U prošlom kolu Bajern je ostavrio važnu pobedu u svom Audi domu protiv španske Valensije i to sa poenom razlike, u tom meču je Vldimir Lučić pokazao koliko će timu značiti njegov povratak nakon teške povrede. Bivši kapiten srpeske reprezentacije ubacio je 12 poena, a samo su Bolmaro i Buker ubacili po poen više u ekipi Bajerna, dok je i kapiten Obst imao identičan učinak od 12 koševa.

Predlog

U prvom delu sezone Bajern je ubedljivo pobedio Virtus u Minhenu sa 90:76. U tom meču je dominirao Serž Ibaka sa 24 poena i 13 skokova i ubedljivo je najzaslužniji za tu pobedu ostvarenu poslednjeg dana novembra. I prošle sezone pobede u međusobnim duelima pripadale su domaćim timovima, pa tako očekujemo da i ovog puta slavi domaćin, odnosno Virtus. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.