Četvrtak, 04/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
04/01Fenerbahçe vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 168.50
9 / 10 Ulog
03/01/2024 18:06
Sa različitim raspoloženjem ove dve ekipe čekaju međusobni duel u Istanbulu. Meč je na programu u četvrtak u 18.45.
Fenerbahče

Žestok šamar dobio je Fener u utorak od Crvene zvezde. Ne znamo da li su u istanbulskom klubu malo potcenili crveno-bele, ali im se to na kraju obilo o glavu. Mada je Fener dobro otvorio meč, imao dvocifrenu prednost u nekoliko navrata, Zvezda je upornom igrom sačekala prazan hod u igri rivala i na kraju sasvim zasluženo stigla do pobede. To je bio drugi poraz Fenera od Zvezde u aktuelnoj sezoni, i ne zna se koji je bolniji, da li onaj sa 31 poenom razlike u Beogradu ili ovaj, prvi na domaćem parketu u sezoni. Bio je to ujedno i prvi poraz Šarunasa Jasikevičijusa od kada je preuzeo klupu Fenerbahčea od Dimitrisa Itudisa. Derbi protiv Makabija ekipa Fenerbahčea čeka sa skorom 10-8 i nalazi se u plej-in zoni. Veoma važno je da naglasimo da će se meč igrati na neutralnom terenu u Litvaniji. Ako se neko posebno istakao protiv Zvezde, to je svakako najbolji igrač Fenera ove sezone Hejz-Dejvis, ali su na mahove dobro igrali i Motli, Vilbekin i Madar.

Makabi

Ponos Izraela se polako navikava na Beograd i na domaćinstvo u glavnom gradu Srbije bez prisustva publike. Ubeđeni smo da bi Makabi imao znatno bolji skor od sadašnjeg da je igrao u svojoj dvorani pred prepunim tribinama, ali je, osim protiv Partizana, sve ostale utakmice morao da igra na neutralnom terenu kada je bio domaćin. Pre dva dana je i u takvoj atmosferi pobedio snažni Makabi i stigao do 11 pobede u 18 odigranih kola. To nije tako loš skor jer je sada prvi cilj Makabija da se domogne plej-ofa, a kasnije šta bude. Ako nastave ovako imaju realne izglede da budu i među prve četiri ekipe i steknu prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, ali je veliko pitanje da li će i u doigravanju moći da igraju u tel Avivu. Čisto sumnjamo. Ove sezone Ponos Izraela igra dobro u gostima, bolje nego prethodne sezone, i do sada je već pobedio 4 puta u sedam utakmica. Njih tek očekuje veliki broj gostovanja pošto su već menajli domaćinstva sa nekim timovima jesenas. Ovaj duel protiv Fenera igraće se na neutralnom terenu, u litvanskom gradu Panevežisu zbog bezbednosti aktera. Vratio se Vejd Boldvin a oporavio i Džoš Nibo, pa će Makabi biti kompletan u Turskoj.

Predlog

Utakmica na neutralnom terenu daje mnogo više šansi Makabiju da upiše još jedan \'\'gostujući\'\' trijumf. S druge strane Fener je \'\'načet\'\' porazom od Zvezde i ne sme da dozvoli još jedan neusph u meču u kome su, makar formalno, domaćini. U prvom delu sezone Makabi je u Beogradu slavio sa 78:73, a i sada predlažemo meč na manji broj poena od ponuđene granice. Ona je u kladionici Meridianbet na 168,5 koševa ukupno, a za (-) kovta je 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.