Sreda, 10/01 - Fudbal, Engleska, National League
10/01Chesterfield vs GatesheadDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
09/01/2024 12:27
U zaostaloj utakmici 16. kola engleske Nacionlna lige vodeći Česterfild dočekuje Gejtshed. Meč je na programu u sredu u 20.45.
Česterfild

Domaći tim je u odličnoj poziciji i ako nastavi ovako naći će se u Ligi 2 naredne sezone. Česterfild je lider na tabeli, ima 6 bodova više od drugoplasiranog tima ali i, što je još važnije, tri utakmice mnaje od Bromlija, svog prvog pratioca. Manje utakmica odigrali su i od Barneta, Solihala i ostalih timova iz vrha tabele. Ono što može da zabrine, u određenoj meri, je činjenica da je Česterfild doživeo dva poraza u poslednja tri meča. Doduše samo je jedan prvenstveni, dok je drugi u FA kupu od drugoligaša Votforda, a poraz od 2:1 protiv tima koji je tri ranga ispred, uopšte nije loš rezultat. Do sada je Česterfild doživeo samo tri poraza u 25 utakmica u Nacionalnoj ligi, ali se ćesto dešavalo da preokrenu rezultat u drugom poluvremenu, kao da na početku pomalo neozbiljno shvataju rivale.

Gejtshed

Gostujući tim je u prethodna dva kola igrao protiv ekipe Jorka. Nikako ne mogu biti zadovoljni učinkom od samo jednog osvojenog boda u dva meča sa timom iz donjeg dela tabele. Povoljna okolnost po tim Gejtsheda je to što su ostali u gornjem delu tabele, sada su odmah ispod crte koja deli timove iz zone plej-ofa, ali oni od većine timova ispred sebe imaju dve, pa čak i tri utakmice manje odigrane. To je njihova velika prednost, mada nije nikakva garancija da će osvojiti bodove u tim utakmicama, pogotovo u ovoj u kojoj gostuju kod prvoplasiranog tima. Najbolji deo Gejtshed je imao sredinom novembra kada su na pet uzastopnih kola imali 4 pobede i jedan remi. Takav učinak ih je katapultirao u gornji deo tabele i sada će do kraja sezone pokušati da se učvrste na mestu koje vodi u doigravanje, odnosno da budu što bliže vrhu tabele, pošto je teško očekivati da mogu ugroziti Česterfild koji trenutno ima više od 20 bodova prednosti.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski okršaj Česterfilda i Gejtsheda u prvenstvu. U prethodnom je Česterfild dobio oba duela, a rezultat je oba puta bio 2:1. Verujemo da će golova biti i sada, oba tima igraju na gol više, pa nam je najrealnije da predložimo igru gol-gol za koju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.