Četvrtak, 11/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
11/01Fenerbahçe vs Bayern MünchenUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
7 / 10 Ulog
10/01/2024 18:12
Posle pobede nad Partizanom Fener ima priliku da se novim trijumfom na svom parketu učvrsti u vrhu tabele. Meč Evrolige igra se u četvrtak u 18.30.
Fenerbahče

Izgleda da je meč sa Crvenom zvezdom bio samo slab dan ekipe koju od skoro predvodi Šarunas Jasikevičijus. Fenerbahče se odmah povratio, ubedljivo pobedio Makabi na neutralnom terenu u Litvaniji a onda i Partizan pre dva dana u Istanbulu. Protiv crno-belih turski tim je nadoknadio -17 očas posla i na kraju vrlo ubedljivo pobedio. Sa skorom od 12 pobeda i 8 poraza nalaze se na deobi 4. mesta i sigurno je da bi ta pozicija bila sjajna za kraj regularnog dela sezone pošto bi u tom slučaju imali prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu, a zna se koliko je teško dobiti Fener u Ulker Areni. Za sada se dolazak Jasikevičijusa isplatio, ali nam se čini da se Fener mnogo više oslanja na spoljnu liniju dok su centri nekako u zapećku. Tim sa tri sjajne \'\'petice\'\' morao bi više da ih koristi.

Bajern

Bavarci igraju bolje nego na startu sezone ali sumnjamo u mogućnost da ćemo ih gledati u plej-ofu, pa čak ni u plej-inu. Da bi došli makar do 10. mesta morali bi da vežu nekoliko pobeda a njima to ne uspeva od početka takmičenja. Verovatno i vreme radi za tim iz Minhena, Pablo Laso je i dovoden da od Bajerna napravi ozbiljnog evroligaša, kad već imaju licencu. Pre dva dana Bajern je dočekao Real u Audi domu, držao se solidno jedno poluvreme ali su Madriđani na kraju, bez teškoća, upisali novi trijumf. Na strani je Bajern ostvario samo dve pobede, od 8 koliko imaju posle 20 kola, pa je teško verovati da mogu do treće u Istanbulu. Meč u Ulker domu dolazi im posle četiri poraza i samo jedne pobede u prethodnih pet kola.

Predlog

Fener ima ofroman napadački potencijal, pre svega u odličnim šuterima Skotiju Vilbekinu, Dajleru Dorsiju, Marku Guduriću, Dešon Pjeru, ali i ove sezone najboljem igraču Hejz-Dejvisu. Jaki su na svim pozicijama i teško je zatvoriti prilaze svom košu. Makabiju su dali 109 a Partizanu 91 poena. Verujemo da protiv Bajerna mogu preko 85,5 koševa a za (+) na domaćina kvota je 2.00 u kladionici Meridianbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.