Četvrtak, 11/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
11/01Panathinaikos vs AS MonacoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 161.50
8 / 10 Ulog
10/01/2024 18:37
Derbi dana u Evroligi svakako je okršaj u OAKA areni u Atini. Panatinaikos dočekuje Monako u četvrtak od 20.15.
Panatinaikos

Zeleni su počeli da pobeđuju u seriji i nije čudo što su stigli na četvrto mesto. Sada Pao ima 12 pobeda i 8 poraza i čoni nam se da je Ataman napokon pronašao hemiju u timu. Ono što remeti tim su povrede, najnovija e odnosi na Luku Vildozu koji će due bii van parketa jer mora na operaciju, a Matijas Lesor, koji se takođe povredio u meču grčkog prvenstva, već je igrao protiv Efesa u utorak. Atinjani su relativno lako izašli na kraj sa Pivarima, imali su dvocifrenu prednost već posle prve četvrtine, pa je do kraja sve bila samo rutina. Bio je to šesti trijumf Panatinaikosa u poslednjih 7 kola u Evroligi, a bilo je i terških ispita, poput gostovanja u Milanu i Valensiji, ali i Monte Karlu kod Monaka, koji sada dolazi u AOKA arenu. Zanimljivo je da Pao većinu ovih teških utakmica dobijao u dramatičnom finišu, a na taj način je i izgubio tu jednu, protiv Baskonije u Vitoriji. Grigonis je bio ubedljivo najbolji pojedinac u pobedi nad Efesom, a istakli su se i Mitoglu i već standardni plejmejker Kendrik Nan.

Monako

Imaju i Kneževi svojih kadrovskih problema, ali su i oni uspeli da slave u prethodnom kolu. Pre desetak dana, posle poraza od Olimpijakosa, suspendovan je Eli Oboko, kako je objašnjeno zbog neprofesionalnosti, pa njega nije bilo u timu u meču protiv Baskonije. Kada će Okobo biti pomilovan nije poznato, ali da će faliti njegova brzina i dobar šut, to je izvesno. U takvoj situaciji tim je ponovo stavo na svoja leđa Majk Džejms. Protiv Baskonije je postigao čak 26 poena i imao sjajnih 7 asistencija. Pomagali su mu Moteijunas, Dijalo i Outara, košarkaši koji su imali dvocifren učinak protiv Baskijaca. Monako ima skor od 11 pobeda i 9 poraza, niko u Kneževini nije prezadovoljan takvim učinkom jer je cilj plasman na novi fajnal-for. Za sada Saša Obradović ima poverenje, ali bi neki neplanirani porazi mogli da dovedu i to u pitanje. Meč u Atini je jedan od važnijih u ovom periodu.

Predlog

Prvi meč između ova dva rivala bio je više nego uzbudljiv a pobedu je odneo Panatinaikos kao gost rezultatom 91:90. Interesantno je da je Monako u poslednjoj četvrtini imao prednost od 12 poena ali mu ni to nije bilo dovoljno da pobedi pošto je Grigonis postigao koš ta pobedu u poslednjoj sekundi. Prethodno je Okobo želeo da promaši bacanje a promašio je ceo obruč i to su Grci iskoristili. Nešto slično očekujemo i sada, a predlažemo igru na veći broj poena ukupno. Granica je 161,5 a za (+) koeficijent je 1.83 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.