Četvrtak, 08/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
08/02Anadolu Efes vs Maccabi Tel Aviv1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
07/02/2024 12:35
Za dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope svaki poraz može biti i oproštaj od doigravanja. Utakmica u Istanbulu igra se u četvrtak u 18.30.
Anadolu Efes

Pivari su igrali ispod svih očekivanja tokom sezone u Evroligi ali za to imaju i malo opravdanje u velikom broju povređenih košarkaša. Tek nedavno su uspeli da kompletiraju roster ali je otkaz na kraju dobio trener Erdem Čan, koji je platio ceh loših rezultata. Novi trener Efesa je dugogodišnji pomoćnik raznih trenera u ovom klubu Tomislav Mijatović. Šok terapija je uspela, Anadolu Efes je vezao dve pobede u prethodnih sedam dana. Pobeđena je Olimpija iz Milana u Evroligi i Baščešehir u turskom šampionatu, pa su sada na skoru od 10 pobeda i 15 pobeda u Evroligi i tri pobede su udaljeni od poslednjeg tima u zoni plej-ina. U preostalih 9 utakmica moraće da dobiju makar 7 a možda i osam da bi bili među 10 prvoplasiranih i pokušali da se preko plej-ina domognu završnice.

Makabi

Kao i prethodnih sezona Makabi ne igra najbolje u gostima, ali ove sezone je to za njih još veći prošblem jer ni utakmice kao domaćini ne igraju u svojoj dvorani u Tel Avivu. Za sada su Izraelci u plej-in zoni, nalaze se na 10. mestu sa 13 pobeda i 12 poraza. Očekuje ih težak raspored do kraja regularnog dela sezone i trebaće im sigurno još neka pobeda na strani da bi bili među prvih šest i mirno čekali četvrtfinale. Prošle sedmice su imali dva gostovanja u Španiji, izgubili su u Madridu od Reala i Vitoriji od Baskonije, a na tom meču je veliki incident napravio i Vejd Boldvin koji se sukobio sa sudijom. Na 12 utakmica u gostima, koliko je Makabi odigrao do sada, zabeležili su 4 pobede i 8 poraza. Izgleda da im igranje u Beogradu, mada pred praznim tribinama, odgovara, pa su uspeli da pobede 9 puta kao domaćini, uključujući i jedini meč u Tel Avivu, onaj protiv Partizana u prvom kolu.

Predlog

Makabi je pobedio Efes u Beogradu, ali ni Pivari ne važe za tim koji igra dobro na strani. Zato i smatramo da je sada prednost na strani Efesa koji takođe ume da iskoristi prednost domaćeg parketa. Pobeda nad Milanom bila je važna u psihološkom smislu i videćemo može li turski tim do druge vezane pobede sa novim trenerom. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.