Četvrtak, 08/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
08/02Valencia vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
07/02/2024 12:48
Bodovi iz ovog meča vrede dvostruko jer se radi o direktnim konkurentima u bici za plasman u doigravanje. Utakmica u La Fonteti u Valnesiji igra se u četvrtak od 20.30.
Valensija

Slepi miševi su i dalje u dobroj poziciji da se nađu u doigravanju, što im je malo ko predviđao posle letošnjeg egzodusa. Igraju sasvim dobro, kako na svom terenu tako i na strani, izuzimajući i neke baš slabe partije poput one u Beogradu protiv Crvene zvezde. Problem za trenera Mumbrua je povreda stratnog centra Brendona Dejvisa, ali i bez njega u sastavu Valensija je pobedila Albu u Berlinu i, što je još veće iznenađenje, Barselonu u Blaugrani u špnaskom prvenstvu. Za njih je meč sa olimpijakosom jedan od ključnih u preostalom delu sezone. Pobedom bi se bodovno izjednaćili sa Pirejcima, ali bi imali i dve pobede protiv njih u međusobnim duelima, što neće biti zanemarljivo ako na kraju budu završili sa istim brojem trijumfa ili u nekoj mini tabeli, što je takođe moguće.

Olimpijakos

Mnogo problema za Barcokasa ove sezone sa povredama bitnih igrača dovelo je do toga da su morali da reaguju na tržištu i dovedu Mozeza Rajta iz turske lige. Povredila su se dvojica centara, prvo Mustafa Fal, a onda i Nikola Milutinov. Srećom da je tokom sezone angažovan i srpski reprezentativac Filip Petrušev iz NBA lige, pa su imali bar nekog visokog igrača do dolaska Rajta. Pred svojim navijačima crveno-beli iz Pireja uspevaju da dobiju utakmice ali im to ide znatno teže kada gostuju, posebno u vroligi. Na prethodna tri gostovanja, sva tri u Španiji, doživeli su poraze, prvo od Barselone a onda i reala i Baskonije. Sledi im četvrto uzastopno na Pirinejima i veruju da bi mogli da prekinu taj crni niz, posebno nakon dobre igre i trijumfa nad Promiteasom u grčkom prvenstvu za vikend.

Predlog

Očekujte veliku borbu i pravi rat na terenu u La Fonteti. Prvi meč između ova dva rivala bio je takav, a dobila ga je Valensija u Atini sa 63:56. Zanimljivo je da je poslednjih šest utakmica između ova dva rivala dobijao gostujući tim, ali sada očekujemo da se taj niz završi i da pobeda pripadne domaćinu. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.