Nedelja, 10/03 - Fudbal, Češka, 1. Liga
10/03Viktorija Plzenj vs Sparta PragueDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
09/03/2024 14:32
Dva češka predstavnika u Evropi sastaju se u prvenstvu pred revanše u evopskim kupovima. Meč u Plzenju igra se u nedelju od 18 časova.
Viktorija

Tim iz grada poznatog po pivu nalazi se na trećem mestu na tabeli i neće uspeti da ugrozi praški tandem i umeša se u borbu za titulu. Previše je bodova gubila Viktorija tokom jeseni i to ni sve same pobede u drugom delu sezone nisu uspele da nadomeste. Ipak, ne treba odustajati, još uvek se igra regularni deo prvenstva a tek predstoji plej-of, pa će biti dosta međusobnih okršaja sa Slavijom i Spartom i eto šanse da se razlika koja sada iznosi 8 odnosno 12 bodova, svede na najmanju moguću meru. Možda je za Plzenj u ovom momenu važnije da odu dlje u Ligi konferencija. Oni su igrali sjajno tokom jeseni u Evropi, zabeležili su svih pest pobeda u grupi, a rivalu su bili zagrebački Dinamo, Astana i Balkani, da bi u prvom meču osmine finala prvi put remizirali i to sa Servetom u Ženevi. Favoriti su u revanšu, ali neće to sve biti lako u četvrtak.

Sparta

Od velikih očekivanja na kraju je bilo jedno veliko ništa za Spartu u meču sa Liverpulom pre par dana. Znalo se da su Englez favoriti, ali su stigli oslabljeni i protim su u mislima imali duel sa Sitijem koji se igra za vikend. Sve to nije smetalo Klopovj četi da pet lopti ubaci u mrežu Sparte i reši pitanje prolaska u četvrtfinale Lige Evrope već posle prvog meča. Revanš na Enfildu će biti formalnost a Pražanima ostaje samo da popušaju da poprave utisak. Pre LIverpua su izbacili Galatasaraj, pa smo svakako više očekivali od njih, pogotovo na Letni. Sparta ide iz derbija u derbi, posle dve utakmice sa Slavijom, u kupu i prvenstvu, pa meča sa Liverpulom, sledi im ništa lakše gostovanje u Plzenju. U prvenstvu održavaju 4 boda prednosti u odnosu na gradskog rivala i titula je prioritet za Spartu.

Predlog

Lider bi trebalo da bude favorit u gradu piva ali razlika u kvalitetu ova dva tima nije velika, ako je uopšte i ima. Za Viktoriju je ovo polsednja šansa da uhvati neki priključak, u slučaju pobede razlika bi postala jednocifrena, a i trijumf nad liderom bio bi značajan u psihološkom smislu. Iako ih čeka revanš sa Servetom verujemo da će Viktorija uraditi sve da pobedi Spartu, a mi smatramo da bar neće izgubiti. Za duplu šansu na domaćina kvota u kladionici Primobet iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.